Merhaba r10 sakinleri;
Artık forumda link konusunda hala aşamadığımız konuların olduğunu görüyorum. Benim gördüğüm başlıca durumlar forumda şunlardır;
1.Backlink konusunda zaman vermek. (Bir kaç ay sonra başlayın. vs gibi. Bu tamamen kendi deneyimlerimlede yanlış bir yorumdur. Aşağıda tekrar değineceğim.)
2.Kaliteli backlink listesi (Bu durum hala forumda var. Üstelik son zamanlarda konu açanlar dahi var.Tabi konunun içerisinde yorum yaparak indirenler kullananlarda cabası. Otomatik içerik oluşturma yazılımları ve seo programları ile yapılan listeler size zarar verir.)
3.Pr9 Pr8 linkler. (Hala devam ediyor.Akıl sahibi bir insan şunu düşünmeli, hurriyet.com.tr anasayfasından link alma olasılığınız nedir? Veya herhangi bir yüksek değere sahip bir siteden anasayfasından link alma olasılığınız nedir? Pagerank değerinin mantığı şuydu:
PageRank, 2014 yılına kadar
Google'ın site sıralamasında kullandığı algoritmanın sonucu sitenize verdiği değeri gösteren basitleştirilmiş 0'dan 10'a kadar olan bir değerdir. Bu değer genel olarak özgün bir içeriğe, sayfaya verilmiş bağlantılara ve bağlantı veren sayfaların kalitesine bağlı olarak değişir.

kaynak:
http://www.wikizero.net/index.php?q=...2kvUGFnZVJhbms
Not:6 Ekim tarihinde Google yetkilisi John Mueller tarafından; " Muhtemelen pagerank güncellemesi olmayacak. " şeklinde bir açıklama yapılmıştır.
Yani kısaca bir sayfaya gelen (Arama motorları siteleri değil sayfaları indexler.)ne kadar çok link varsa, bu linkler arasında yine ne kadar yüksek rank puanı olan sitelerde var ise sizin pr değeriniz yüksek oluyordu. Peki az önce örnek verdiğim hurriyet.com.tr anasayfasından size link gelme olasılığı nedir? Bu konuda çok aldatmacalar yapıldı. Pr9 siteden backlink. Pr9 sitenin 1 sayfasında ama diğer sayfaların farklı değerlerde olduğunu öngöremeyen çok kişi oldu. (Hala pr olarak pr7 pr8 pr9 link alan varsa bu bölümleri tekrar okusun.)
4.Haber siteleri,Blog siteleri yani sizinle bir ticari iş yaptığınız siteyle gerek içerik gerek konu bakımından bir bağ olmayan adreslerden footer ve buna benzer linkler almak.
5.Anchor Text: Sürekli hedef anahtar kelime ve ekleri ile linkler almak. (Araba,arabalar,arabaları bu kelimeleri farklı düşünmeyiniz. Ford Renault Otomobil farklıdır. Lsi)
Latent semantic analysis (
LSA ),
doğal dil işlemesinde , özellikle de
dağıtımsal semantikte , belgeler kümesi ve içerdikleri terimler arasındaki ilişkileri, belgeler ve terimlerle ilgili bir dizi kavram üretmek yoluyla analiz eden bir tekniktir
Kaynak:
http://www.wikizero.net/index.php?q=...ljX2FuYWx5c2lz
6.Öncelikle alakasız sosyal reklamları(sosyal medya paketlerinizi

) direk eliyorum. Alakalı aldığınız sayfaları baz alıyorum.Yüksek beğeni facebook ve diğer sosyal sayfalardan reklam tanıtım link almak.Bakın burayı farklı inceleyelim hep beraber. Aşağıda video yine bu konuyla alakalı sizlere video sunacağım.İlgili resmi Google videosunda bu detayı belirtmekteler. Arama motorları bir sayfanın beğenisinin çok olmasıyla popüler olduğuna önem vermiyormuş. O sayfadan gelen hitler ve paylaşımların sayısıyla önem sağlıyormuş. Kısaca size hit getirmeyen, ve sizinle alakalı sosyal mecralardan ve sayfanızın paylaşılması olmayan profillerden bir fayda alacağınızı düşünmüyorum.
https://youtu.be/TiKmtzYFizo
Buradan sonra etkili bir link alma tekniğini sizlere sunacağım.
1.Hedef kelimenizde sizlerden üst sıralarda olan (1 sayfada, 2 sayfa ) sitelerden (alt sayfası sırada ise dikkat edin ilgili yerden) link almak.
2.Sosyal medya hedeflerinizde ilgili sizinle alakalı popüler sayfalardan, hit,paylaşım,beğeni almak.
3.Sizin ile alakalı (LSI konusunda bahsetmiştim.) sitelerden link almak.
Fazla uzatmak istemiyorum. 3 maddeyi açacağım. Nasıl bulacağız bu siteleri. Peki hangi siteler gerçekten faydalıdır.Bunun için kolay ve güvenli bir yolu gerçekten var mı? Benim bu konuyu esas açma sebebim bu 3 maddeyi sizlere anlatabilmektir.
Evet 1 maddeyi yapma imkanınızı elbette bende tahmin edebiliyorum. Rakipden link almak imkansızdır. Blog network kurarak kendinize bir ağ kurarak bu yolu aşarsınız. Genelde bu şekilde uygulanıyor. Ama burada birbirleri arasındaki bağlar deşifre olur ise yakalanırsınız. (Private blog network terimi ortaya çıkmıştı zamanında.)
Risk almadan bizim ile alakalı siteleri bulmak. İşte burada hiç beni yanıltmayan bir sistemi sizlere tanıtıyorum.
1. Adım:En alakalı yan sektörleri (kelimeleri) öğrenmek

2. Adım:Tekniğin püf noktasıdır. 198 adet siteden veya sonuçtan buradaki en fazla ziyaretçi alan ile en az alan siteleri excel gibi alarak sonra ahrefs vs diğer seo tool araçlar ile genel bağlantı durumlarını inceleyerek , sitelerdeki iletişim sayfası veya mail adresleri ile reklam banner veya text link için bağlantı istemek adına mail atmaktır.Burada ilgili sitelerden bize gelecek olan hitleride baz alır isek çok karlı bir iş olacaktır.

Buraya kadar anlaşılmayan birşey var mı? 3 madde içinde bizim alanda veya yan alanlarda en alakalı siteleri buluyor,ziyaretçisi olan hit gelen siteleri listemize alarak reklam için iletişime geçiyoruz.
"Ne kadar çok siteden backlink almak sizlere başarı sağlamaz, Nitelikli Backlink sahibi olmak sizlere başarı sağlar."