Marka Tescili yapılmış bir şirket adına uzantısı ne olursa olsun herhangi bir alan adı üzerinden kamu yararı, gazetecilik faaliyeti, haber verme hakkı gibi gerekçeler de dahil, elde somut delil olmadan karalayan, yalan yanlış yayın yapılamaz.. Bu 1. husus
Arkadaşım; Marka tesciliniz var ise İstanbul Avrupa Yakası için İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi' de dava açabilirsiniz. Anadolu yakasında muadili mahkemenin hangisi olduğunu bilmiyorum.
Mahkemeler benzer konularda yayın yapan siteler için uzlaşmayı (Şikayete konu olan alan adının güncellenmesinin durdurulmasını ve alan adının terk'in uzlaşma için tavsiye edebilir)
Davalı taraf (.com) uzantılı taraf uzlaşmayı kabul etmediği takdirde, markalara yönelik inhisari lisans hakkı ihlali ile alan adına erişimin engellenmesi ve marka tecavüzün tespiti, men’i ve refi talep edilebilir. Bu hukuki terimler mütecaviz taraf için sakın hafife alınmasın. Bu davalarda o kadar çok emsal teşkil eden dava sonucu var ki, davanın açılacağı mahkeme bir ihtisas hakimliği olduğu için kısa sürede karar verilir ve inanın iyi bir avukat marka ihlalinden karşı tarafa anasından emdiği sütü burnundan getirebilir.
Arkadaşlar bu iş çocuk oyuncağı değil. com uzantısını o önce almış, net uzantısını filan sonra almışla bu işlerin ilgisi yok. Dünyanın her yerinde tescilli markalar ve © uluslararası güvence altına alınmıştır. Hele hele aynı isimle asıl markayı karalayan alan adlarına hakimler hiç iyi gözle bakmıyor.
Geçmiş olsun

kadirzm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba, bence hangi domainin önce alındığı ve faaliyet gösterdiği tarih önem arz eder
e şimdi birisi de benim site domainin com.tr uzantısını alıp benim siteyi kapattırabilir mi o zaman?
Markasını ihlal ediyorsanız, aynı konuda iştigal ediyorsanız kapatma davası açıp açmamak karşı tarafın insafına kalmış demektir