Bakın hala yanlış düşünüyorsunuz. Evden kendisine ait olmayan bir şey çalıyor evet. Kiran parasını almış oluyor. Bankadan kredi çekerken birine kefil oldunuz. Sonrasında kişi benim param yok diyip size dese bana yardım et. Siz yardım etmek zorunda mısınız? Ve sonrasında bu kişinin bana yardım etmeyi kabul etmezse tamamını ına bırakırım gibi bir düşünce yapısı normal mi?
Kitabın geri kalan kısmını kendi üstüne olan bölümünü öder çekip gider eşyalar da onun hakkıdır alır. Ama kirayı tak diye bırakıp üstüne eşyalarıda habersiz olarak satarsa diğer çocuk napacak?
Diğer kişinin züppe zengin olduğunu nerden biliyorsunuz. Kaldı ki o kişinin zengin olması ona karşı haksızlığı meşru mu kılıyor? Zenginden alıp fakire vermek Robin Hood olmak değil hırsızlıktır hiç bir farkı yoktur.
Eğer iki tarafta böyle bir yola ortak olarak çıktıysa. Kesinlikle devam eden kişi dilerse bunu kabul etmez.
Ayrıca kira sözleşmesinde imzanızda varmış. Baştan uyarim bu mükemmel kafa yapısında olan arkadaşın kafa yapısına uyarak hareket ederseniz o parayı yasal yollardan faizi ve ek masraflarıyla beraber isterlerse yine alırlar. Haberiniz olsun.
Önünüzde iki seçenek var ya mecbur bir orta yol bulmak zorundasınız. Ya da kiranın kalanını ödemek zorundasınız.
Hocam konuyu ve mesajları baştan sona dikkatli okursanız üstte yazan arkadaşların da ne demek istediğini iyi anlayabilirsiniz. Sizin başınıza benim yaşadığım durum gelmediği için sadece arkadaşınızdan gördüklerinizle yorum yapıyorsunuz. Benim yerime koyarsanız kendinizi daha mantıklı şeyler çıkabilir. Zira yazdığınız yorumlarda kiranın bir kısmını verme vs gibi öneriler benim değil sadece karşı tarafın çıkarlarını düşünerek yapılan öneriler.
Biz zaten ortak yol bulmaya çalışıyoruz. Sizden de ortak bir yol izlemek adına öneri almak için ve bir çözüm bulunamazsa ne yapmam gerektiği konusunda tavsiye almak için konuyu açtım.
Ve bu konuda tartışma çıkmazsa sevinirim.