Orasını bilemem fakat kesinlikle orta yol bulmanız lazım. Yapacağınız en iyi hamle ev sahibiyle görüşüp durumu izah edip biraz indirim isteyeceksiniz. Sonrasında da arkadaşın ile görüşüp bir hesap yapacaksın.
Mesela kiranız aylık 1000 lira diyelim. Ev sahibi 850 TL te düşmeyi kabul etti.(normalde etmez ama iyi biri dediğinizden yola çıkıyorum). Arkadaşınıza 175 TL sini ben ödeyim kalanını sen öde tarzı bir teklifte bulunabilirsiniz. Bana göre yapılabilecek en iyi yol bu olur.
Ben Hatay'da öğrenci sitesinde kalıyorum. Büyük bir site 600 dairenin üzerinde. Burada bir arkadaşımın başına gelmişti. Birgün memlekete dönüyor eve geldiğinde ev arkadaşının hiçbir eşyası vs yok. Kira kontratı kendi adına olduğundan dolayı son 3 ay ona kalıyor. Yapacak hiç bir şey yok ve çocuk çok zor zaman geçirdi ailesine bu durumu yansıtmamak adına. Sizinde arkadaşınız ev durumunu ailesi ile paylaşmadığı için büyük sıkıntı yaşayacaktır. Bunları göz önünde bulundurun.
Şuanda ise kaldığım sitede kira sözleşmesi kişiye özel hazırlanıyor. Ev kirası otomatik ikiye bölünerek iki kişi veya uç kişi ayrı ayrı sözleşme yapıyor. En güzel sistem bu aslında.
Bu arada kira sözleşmesi sizin adınızaysa zaten ödeyeceksiniz. Kefil durumunda ise arkadaşınız hinlik yaparsa yine size sıkıntı çıkaracaktır. Bundan dolayı orta yolu bulun anlaşın başka çözüm düşünmeyin.
Mobilden yazdığım için hatalar ve otomatik düzeltmeler olabilir. Kusura bakmayın elimden geldiğince düzgün yazmaya çalıştım.
Ben de orta yol bulmaya çalışıyorum zaten dediğiniz kirada indirim gibi yolları da önerdim arkadaşa ama kabul etmedi. Konuyu açma amacım ise eğer hiçbir orta yolu kabul etmezse ne yapmam gerektiği konusunda akıl almak. Yorum yazan arkadaşların çözümlerini orta yol bulursak uygulamam zaten. Ama anne babamın ve kardeşlerimin hakkını da burada bırakmaya pek niyetim yok. Kiranın belirli kısmını vermeye gelince zaten maddi durumum kötü olmasa burda devam ederdim.
Bir de kira sözleşmesi ikimizin de adına ikimizin de imzası var.