Öncelikler herkese iyi geceler. İstanbulda bir vakıf üniversitesinde %75 burslu okuyorum. Ailemin işleri yolunda gitmediğinden dolayı bu dönem farklı bir şehirde devlet üniversitesine geçeceğim. Senenin başında 12 ay kontratla bir eve çıktık fakat ev sahibine 10 ay kalacağımızı söyledik. Emlakçı da 1 ay önceden ev sahibine söylerseniz sıkıntı olmaz demişti. Eve girerken 1 kira depoziyo ve emlakçıya para verdik. Ev kısmi eşyalıydı ranza(200) ve buz dolabı (200) aldık spotçudan. Arkadaşım yatakta 2-3 kez ya yattı ya yatmadı. Salona geçti koltukta uyumaya başladı. Sorduğumda ise yatak rahat değil dedi. Eve arada benim kız arkadaşım da geliyordu. Kız arkadaşımdan başka tek bir arkadaşım dahi eve girmedi. Fakat onun kız arkadaşı da gelip kalıyordu ve kız arkadaşı bizim bu evde olmamızdan rahatsız oluyormuş gibi hareketler yapıyordu. Geldi kız arkadaşının bu eve gelmesiyle ilgili konuşalım dedi. Konuştuk çok kalıyormuş kız arkadaşım uzun süreli olarak bu evde 1-1,5 hafta kaldı 1-2 defa onun dışında ayda 3 defa hafta sonları geldi. Onun kız arkadaşı hafta içi de hafta sonu da geliyordu. Ve bunun yanında haftada 2-3 gün 4-5 tane arkadaşını getirip evde içiyor sürekli. Ben yine de tartışmaya gerek yok diye sesimi çıkarmadım. Bunları arada yaşananları anlatmak istediğim için yazdım.
Bir de bu onun ailesinin eve çıktığığından haberi yok yurtta kalıyor olarak biliyor. Ailesi yurt ücreti olarak 800 ya da 900 civarı bir şey yolluyor her ay ona nasılsa sana parasını yolluyorlar. Harçlığın ve bursun da ayrı sıkıntıya sokmaz seni dedim. Bu ara ikimiz kalırken bile masraflar toplamda max 750-800 lira geldi kira dahil. Tek başına kalsa 700 ü geçmesine imkan yok. Ben ona güvendim 1100 lira kredi kartı çıkardım diyor.
Neyse böyle böyle 4-5 ay geçti. Ben buna 1-1,5 ay önceden böyle bir durum olduğunu ve söyledim. Tamam bakarız ilerde yapacak bir şey yok dedi. Bugün konuştuğumda da gelecek faturaları ikimizin ortak kullanımında gelen faturaları yazarak eve bu kadar parayı nasıl tek başıma vereyim dedi. Tek başına kalıyorsun o kadar gelmez dediysem de laf anlatamadım. Tamam yatakları ben satayım en azından eşyalarımın kargo parası çıksın dolabın parası ve depozito sende kalsın dedim. Ben gittikten sonra 4 ay kalacak zaten son ayı depozitoya sayarsın 3 ay kira verirsin. Ev sahibiyle de beraber konuşuruz biraz indirim yapar iyi biri dedim. Bu dönüp yatağın biri benim sattırmam dedi. Tamam dolabın parasının yarısını bana ver benim durumum kötü olduğu için çıkıyorum dedim. Yok diyor para veremem ben. Tamam bak seni de anlıyorum ben olsam bana da zor olurdu sen bir orta yol söyle ona göre bir şeyler yapalım dedim. Benim kafam çalışmıyor diyor. Tamam yarın sabah ev sahibini çağırıp öyle konuşalım dedim mesaj attım sabah ev sahibi gelecek.
Maddi durumum kötü olduğu için geçiş yapmak zorunda kaldım ve evden de mecburi çıkıyorum. Ki o eşyaların parası da kendi çalışıp kazandığım param değil. Babamın verdiği para, o parada ailemin, kardeşlerimin hakkı var. Bu yüzden bırakmak istemiyorum.
Biraz uzun oldu bunun için sizden özür diliyorum. Ama çıkmazdayım ne yapacağımı bilmiyorum. Bana bir akıl verirseniz sevinirim.