DatabaseBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Senelerdir E-Ticaret yazılımları satan, 2.000 den fazla E-Ticaret müşterisi olan birisi olarak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım, bildiğim doğru gördüklerimi. Ama yanıltmak istemem araştırın yine.
1- Nereden başlamalıyım
Öncelikle şunu söyleyeyim, başlamanız gereken yer, bardak satmak, tşört satmak olmamalı, konsept yapıp siz kendi markanızı satmalısınız. Nasıl diyecek olursanız örnek olarak aşağıdaki konuya bir göz atın. Birşeyler yapmak yaparken de etki tepki çekmeniz lazım. Şimdi internette bir tşörtü neden sizden alsınlar n11 varken ya da benzer siteler. Tabi ki sizden de alırlar ama, çok düşük olur satışlarınız ya da reklama bağımlı kalırsınız. Siz ürünü değil önce kendinizi sonra ürünü satmalısınız. Bir örnek de şöyle vereyim, biz internetten ayakkabı satmaya başladığımızda herkes satıyordu ama kimsenin özel kutusu, şeffaf kutu ile kapıda teslimi, ayakkabının içinde keçesi, bez poşeti, çekeceği ve sileceği yoktu, paket bir gidiyordu müşteriye ayakkabı mı ne olduğu belirsiz. Biz piyasaya bu şekilde bir girdik günlük 150 200 sipariş gönderiyoruz. Reklam veriyoruz tabi ama müşteriler tercih ediyor. İnsanların sizi tercih etmelerine nedenler sağlayın.

2- Seveceğiniz, kendinizin bildiği, üretime ulaşabileceğiniz bir seçenek seçin ürün teminlerinde problem yaşamayın.
3- Ne kadar bütçe, bu kadar ucu açıkki, kimse size x tutar gerek diyemez ama şöyle söyleyeyim, 15 Liranız için söylüyorum, 6 TL'si reklama 6 TL'si ürüne, 1.5 TL si markalaşma yolundaki adımlarınıza, 1.5 TL'si genel giderlere ayırın.
4- Ben script satıcısıyım, 6 senedir de bu forumda E-Ticaret paketleri satıyorum, belki bu konuda ilklerdeniz. Hazır bir yazılım ile başlamanızı tavsiye ederim. Bu biz de olabiliriz, diğer firmalarda ya da opencartta olabilir. Sadece karşınızda bir muhattap olsun ki, yazılım için bir de vakit ayırmayın. E-Ticaret scriptlerimizi buradan inceleyebilirsiniz. https://www.scriptevi.com/kategori/3...t-scripti.html
5- Tedarikçilere hangi konularda aradığınıza karar verdikten sonra haber verin yardımcı olmaya çalışalım hep birlikte.
6- Benim önerim şu olur tek bir ürün gamına odaklanın ki tedariğiniz kolay olsun. Örnek ayakkabı gibi.
Bende sizin gibi düşünüyorum fakat bir şeyleri üretmek Türkiye'de bulunan hayat şartlarında o kadar zor ki. Hep bir stres içerisindeyiz faturalar, kiralar, mutfak giderleri, iş stresi, daha fazla kazanma hırsı ve hevesi, ailevi konular derken insanın hafızası doluyor ve bir şeylere yoğunlaşmak inanılmaz zor oluyor. Ayakkabı konusunda tedarikçilere zerre güvenmiyorum, belli bir bütçem olsa direkt ürünleri kendim alacağım. Bütçe dağıtımında ki örneğiniz ve yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Ürünleri belirledikten sonra site konusunda r10 dışına iş vermeyi pek düşünmüyorum zaten iletişime geçeriz umarım.