maksimos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
cüzdan da nasıl saklıyoruz ?
http://dogecoin.com/
Bu siteden cihazınıza uygun cüzdanı indirip kuruyorsunuz. Daha sonra yaklaşık 4 senelik bir verinin cihazınıza inmesini bekliyorsunuz. Bendeki dosya boyutu şu an 23GB en son 3 gün önce güncellemiştim. Daha sonra kurduğunuz cüzdana aktarım yapıyorsunuz(coinleriniz hangi borsadaysa oradan bilgisayarınızdaki cüzdanınızın kodunu kullanarak aktarım yapıyorsunuz, tıpkı borsalar arası coin aktarmı gibi) ve program üzerinde görüntülenmeye başlıyor coinleriniz. Yalnız bu bahsettiğim 23GB'lik veriyi indirmeden gönderim işleminiz yansımaz cüzdanınıza. Tüm blokların inmesi gerekiyor blokchain mantığı olduğu için.
Bu durumun dezavantajlarını yazayım. En başta dediğim gibi 23GB'lık bir veri inmesi gerekiyor.
Bilgisayarınız bozulur veya HDD'niz yanarsa ve cüzdanınızın bir yedeği yoksa coinlerinize birdaha ulaşamazsınız. Ben cüzdanımı şifreleyip yedekleyip USB belleğe de attım aynı zamanda. Bilgisayarıma bir şey olursa diye.
Programı her çalıştırdığınızda veya coin gönderimi yapacağınız zaman son güncellemenizden o ana kadar olan tüm bloklar tekrar inmesi gerekiyor. Bu pek uzun sürmüyor aslında 1 haftalık veri internet hızınıza bağlı 5-10 dakikada iniyor.

Son olarak hep özenmişimdir refli refsiz link paylaşmaya. Ancak dogecoin ile ilgili öyle bir durum yok