Aradım elemanın biriyle konuştum.. Mesela alacağınız ev 150 bin tl diyelim.. 75 bin tl peşin verip her ay 1.500 tl de taksit yaparsanız tam 12 ay sonra ev sizin oluyor diyor.. 75 bin tl değil de 100 bin tl peşin verip 1.500 tl taksit yaparsanız en geç 4 ay içinde evi alıyorsunuz. .Yani ne kadar çok peşin öderseniz ödeyin en erken 4 ay sonunda ev sizin oluyor.
Dediğiniz gibi diğer alternatif çekiliş yani kura sistemi onda da en geç 18 ay içinde ev sahibi oluyorsunuz şansınız varsa 1. ay da da alabilirsiniz ama ben de şans olsaydı anam beni kız doğururdu

Aynen faiz konusuna katılıyorum.. Herkes için hayırlısı olsun bakalım, dediğim gibi ben de şans yok, kuraya girmem, 4 ay için ise biraz daha birikim yapmam lazım..
Bu konuda dikkat etmeniz gereken şey yaptığınız her ödemeyi kendiniz de hesaplayın. Peşinatı, taksit senetlerini vs. hepsini toplayıp sürekli güncel borcunuzla karşılaştırın. Ben bu şekilde itiraz etmiştim bir hataya ve ya bu forumda yada DonanımHaber'de birinin başına daha gelmişti, 60k olması gereken borcu peşin ödeme indirimiyle 70k üstüne çıkmıştı. Elindeki senetler ile kurtulmuştu. Bir de Eminevim kampanyaları oluyor, siz para öderken bir şeyler sunuyorlar yine indirim amaçlı. Onlara da dikkat edin o konuda da başına iş gelenleri duydum. 70k ödemesi kalan adama indirim yapıp 77k borçlandırıyorlar ve ödeme bitene yani senetler toplanıp hesaplanana kadar bu durumun farkına bile varmıyor. E para da yandı gitti tabi.