Siz olayı çözemediniz sanırım.
1. si Arkadaşın Reseller'ı var mı yok mu bilmiyoruz belki sunucusu var?

2. si Yoksa da Arkadaş bu konu hakkında fikir istiyorsa bu kaynakları zaten karşılayacak yada zorlamayacaktır. Ki yoksa da bu beni ilgilendirmez.
3.sü Söylediğiniz subdomain'de normal bi domain mantığı ile çalıştığını herkes biliyor. Hosting firmalarına baktığımızda her server'da yüzlerce hatta binlerce site barındırıyorlar. Alacağı yada var olan sunucusu/hostu da bunu karşılayabilir.
4.sü Arakdaşın kaynak kullanımı hakkında da bi bilgi vermemişken bu mevzu kaynağa nasıl geldi merak ediyorum

Adam belki fantzi olsun diye 100 arkadaşına subdomain'den blog açacak yada daha güzel bi örnek olsun; 100 tane yapmış olduğu çalışma var bunları satacağı yada sergileyeceği ufak bi ticaret yapabileceği mecra oluşturacak. Yani adamın derdi 100 tane subdomain'e kolay yoldan wp kurmak. Niye yardımcı olmak yerine kaynağın yetmez, izin vermezler, kapatırlar, yapamazsın vs. diyerek köstek oluyorsunuz anlamadım. Belkide 100 tane sub açmayacak bu özellik varmı yok mu onu merak ediyor. Eğer yoksa bi yazılımla bu işi kolaya indirgemek istiyor. Adamın amacını bile bilmeden el freni oluyorsunuz. Aya nasıl çıkılır diye sormuş adam sen çıkamazsın demişsin gibi bişey bu.
Son olarak : INKAR EDENIN NE FIKRI NEDE AKLI VARDIR. bu cümleden sonra seninle tartışacak pek bi fikrimin olmadığına kanaat getirdim.
SSD ve Sanal disk Okuma hızı yok. Bide neydi hah buldum Elektronik Disk vardı

Teşekkür ederim. Engin bilgilerinize kesinlikle başvuracağım. Gerçekten tartışmayalım. Lütfen rica ediyorum. Bu kadar bilgi bana yeter. Karşınızda ki kişiyi tanımadan sürekli ezmeye çalışmanızın altındaki sebebi bilmem ama bari biraz tanıdıktan sonra bilgi aktarıp aktaramayacak düzeyde olduğunuzu analiz etseniz yada araştırsanız. Hiç yoktan vasfımı bilseydiniz.