Bende uzun zamandir tesettur giyimdeyim.

Anladığım kadarıyla siz fulyan tarzı siteden xml almışsınız ve onlarin çektiği resimleri instagram paylasmissiniz. Hele de dini sayfaya reklam verince vay efendim dini sayfada reklam mi olur veya vay efendim saçı gozukuyo, pantolon giymis gibi tepki almışsınız.

Öncelikle reklam verdiğiniz yer yanlis. Dini sayfalar yerine tesetturlu fenomenlere reklam verin. Hatta instagram sponsorlu reklam butcesini fenomenlere ayırın derim. Daha etkili olacaktir. Sponsorlu reklam vermeyi düşünüyorsanız bile fenomenin fotosuyla reklam verin.

Diger bir husus ise calisma şekliniz instagram icin pek uygun değil. Siz mecburen aldığınız fotolari paylasiyorsunuz. Bunlar genelde studyo ortamindaki fotolar. İnstagramda ise doğallık ragbet görüyor. Kendi elinizde urun varsa kişilerin günlük yaşantısı içinde giydiklerini paylasirsaniz daha etkili olabilir.

Google reklami ise yuksek bütçe gerektiriyor. Zamaninda bana gelio projesini anlatan cok oldu ama onlara gore yuksek olan bütçe ler maalesef yetersiz. Bu konuda bir tek modanisa dediğini yaptı. Modanisanin ilk tedarikcilerindenim. Askere gidene kadar mal verdim. Daha ilk kurulduğunda ortada satış yokken bile mankenler fotografcilar iyi bir sekilde girdiler. Aylık reklam bütçeleri 50000 tl idi. Hic satisiniz yok ama cok masraf yapmıyor musunuz dedigimize bana biz tesetturde acik gördük bu acigi kapatmaya geldik demişti ve yaptilarda.

Benim gordugum kadariyla googlede yeniler fiyat endeksli satis yapiyor veya bambaska urunler satiyorlar.

İnstagramda yeni olacaksaniz ve agresif fiyat politikaniz yoksa profesyonelden ziyade amatör başlamanız daha iyi olabilir. Günlük yasantilarinda sizin ürünleri giyenleri tanıtma olabilir. Açıkçası yeni baslayip 1 yilda 30-50k ciroları yakala yan cok müşterimiz oldu ama tabi bunlar kendi gunluk yasantisini paylaşan kizlar.

Bunca emeginiz var. Madem xml almışsınız size tavsiyem az karlı satış deneyin. Emsallari pahalı ama elinizdeki uygun urunleri on plana çıkarın. Mesela 29.90 a. Şık elbiseler var onları reklama çıkartın. Emsalleri 150 ye kadar çıktığından 29,90 dikkat celbedecektir.