tam yazacaktim algoritma, matematik, ingilizce ögrenmen gerek diyen safsatacilarin mesajini dikkate alma diye. Bir arkadas hemen girmis algoritma ögrenmen gerek diye.. Algoritma ögrenilmez diye cevap vereyim. Ihtiyacin olan tek sey düzgünce calismak. Eger iyi ve profesyonel bir yazilimci olmak da istiyorsan ingilizceyi teknik düzeyde bilmen gerek. Cünkü bugün hala piyasadaki kaynaklarin %99 ingilizce. Kendini gelistirmek ilerlemek istiyorsan o kaynaklara ulasabilmeli, anlayabilmelisin.
Söyledigin alan benim acimdan degersiz bir alan ve ne topluma ne sana dogru dürüst bir katkisi olacaktir. Ama illa ögrenmek istiyorum diyorsan bu is icin C++ en iyi dildir. Diger dillerle de bellege erisebilirsin ama bu isin babasi C++ dir.
Ama yine de, bir yazilim mühendisi olarak sana tavsiyem; bu konuya odaklanmak yerine daha farkli alanlara yönelmendir. Ornegin oyunlari hacklemek yerine, oyun yapmayi deneyebilirsin. Bunun icin unity3d de yazilimini kullanabilirsin. Javascript ve/veya C# ile kolayca oyunlar gelistirebilirsin ve bu oyunlari gerek windows icin gerek mac/linux icin, gerekse mobil platformlar icin yayinlayabilirsin. Türkiye oyun alaninda cok ileri degil o yüzden bu alanda calisan nadir insanlardan olabilirsin, özellikle mobil alana yatirim yapmak karli olabilir. Bunun icin udemy.com da ya da youtube da unity ile ilgili egitim videolari bulabilirsin (belki türkceleri de mevcut). Daha profesyonel egitimler icin pluralsight a bakabilirsin.
Yukarida söyledigim gibi eger bu isi ciddi anlamda yapacaksan, hobi programciligi yapmayacaksan, bir yandan da ingilizce ögrenmeni tavsiye ediyorum. Yasini meslegini okulunu bilmiyorum ama ingilizce ya da yabanci dil bilmek her sekilde sana fayda getirecektir.
Sorularin olursa yine sorabiliersin. Bahsettigin alana sadece yönelmemeni tavsiye ediyorum, cünkü gercek manada eline bi sey gecmeyecektir.
kolay gelsin
Hocam peki programcılığa girişmek isteyen birisine (oyun hilelerinden ziyade paraya dönüştürebileceği bir alan) sen hangi dilleri önerirsin sırasıyla? Hiçbir bilgisi yok diyelim, ona göre udemy'dan set alıp başlamayı düşünüyorum