ozraksy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Öncelikle oluşturduğunuz tablolara ek bir yetki tablosu oluşturmanız gerekmekte;
Tablo 1 : doktorlar (doktorID - doktorAdi - vb.)
Tablo 2 : ilceler (ilceID - ilceAdi - vb.)
Tablo 3 : yetkilendirmeler (yetkiID - doktorID - ilceID)
Burada benim gönderdiğim kod betiği, yalnızca yetkilendirmeler tablosu üzerinde işlem yapıyor. Mantık olarak, her yeni satırda bir doktorun bir ilçeyle olan ilişkisini gösteriyor. Kod öncelikle, eğer varsa geçmiş yetkilendirmeleri siliyor, ardından checklist ten gelen her değer için tekrar yetkilendirme yapıyor.
Yine takıldığınız bir nokta olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
İlgilendiğiniz için öncelikle tekrardan teşekkür ederim. Şuan son kıvama getirdim. Tek sıkındı kaldı. Dropdowndan dokturu seçiyorum, sonrasında checboxdan kaç tane ilçe seçtiysem o sayıda kayıt tabloya ekleniyor. Sıkıntı ise eklenenlerin ilçeleri aynı id numarasına sahip. Yani aynı ilceid ye sahip seçtiğim checkbox kadar kayıt ekleniyor. For each döngüsü ile yapmaya çalıştım ama bu sıkıntı çekti. Önerebileceğiniz başka yöntem var mı?
if ((isset($_POST["MM_insert"])) && ($_POST["MM_insert"] == "uye")) {
foreach($_POST['IlceID'] as $index => $val){

$insertSQL = sprintf("INSERT INTO yetki (DoktorID, IlceID) VALUES (%s, %s)",
                       GetSQLValueString($_POST['DoktorID'], "int"),
                       GetSQLValueString(implode(',', $_POST['IlceID']), "int"));

}
for each yerine for kullandım sonuç aynı;

for($i = 0; $i < count($_POST['IlceID']); ++$i) {
Bu arada implode fonksiyonu sanırım işlevini yerine getirmiyor. yetkiIDleri farklı ama aynı ilceid ve doktorid'leri aynı kayıtlar oluşuyor bu kodla.
Edit:implode işlevsiz değilmiş. Sildiğimde ilçe id'ler null olarak ekleniyor.