digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgisayar başında çalıştığınız için yeterince sosyal deneyiminiz olmadığına inanıyorum..
Bu genellemeler son derece tutarlı genellemelerdir.
Araba tamircisinden araba alırsanız kazık yersiniz eğer tanıdık değilse.
Çünkü araba tamircisi ticaretle uğraşan ve karını maksimize etmeye çalışan bir meslek grubudur.
Doktor, öğretmen, asker aylıkla çalışan ve belirli bir disiplinle yaşayan insanların meslekleridir.
Bu insanlar önceden belirlenmiş kurallara göre hareket etmeye programlanmış insanlardır.
Bir malı aldıklarında titiz şekilde ve kitabına uygun şekilde kullanırlar.
İçlerinde bu genellemeye aykırı insan yok mudur? Elbette vardır ama azdır.
Zaten adı üzerinde kural değil genelleme.
Bir insanın öğretmen, doktor, asker olması kişiliği ile ilgili bir referans kaynağıdır..
Bu insanlar aylık ile çalışan disiplin ile yalayan ve ticarette çakallığı yapma ihtimali az olan insanlardır.
Oysa araba tamircisi aldığı pert aracı 2. kalite parçalarla toparlayıp sana satar haberin olmaz.
14 ülke 300 e yakın şehir görmüş, 3 dil bilen, 4. Öğrenmek için de çabalayan biri olarak yeterince sosyalim hocam. Askerin disiplini öğretmenin disiplini ile ürün satmanın ne alakası var. Sizin mantığınız ile kasaptan et ekmekciden ekmek alınmaz. Daha fazla kelimelerle bogulmayin dilerseniz. Çünkü sizinle benim ortak bir noktam yok. Siz yaptığım işe bakıp beni asosyallik ile damgalayabildiginiz için doktoru ve öğretmeni de ne gözle gördüğünüzü tahmin edebiliyorum.