Secure_web adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam araçları bir diziye atın, daha sonra shuffle($dizi); fonksiyonu ile diziyi karıştırın. Aşağıda küçük bir ornek mevcut, her gün için ayrı ayrı çağırabilirsiniz.
$a=array(1,2,3,4); shuffle($a); print_r($a);
ozraksy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynen katılıyorum. Ayrıca aşağıdaki şekilde 5 günlük listeleyebilirsiniz.
$araclar=array(&quot;ARAC1&quot;,&quot;ARAC2&quot; ,&quot;ARAC3&quot;,&quot;ARAC4&quot;,&quot;ARAC5&q uot;,&quot;ARAC6&quot;for ($Gun = 1; $Gun < 6; $Gun++) { echo &quot;Gün &quot; . $Gun . &quot;: &quot;; shuffle($araclar); print_r($araclar); echo &quot;<br>&quot;;}

Tekrar merhaba,
Şekil olarak biraz daha derli toplu halini de gönderiyorum, umuyorum temel mantığı anlamana yardımcı olur.
Sevgiler.
$araclar=array(&quot;ARAC1&quot;,&quot;ARAC2&quot; ,&quot;ARAC3&quot;,&quot;ARAC4&quot;,&quot;ARAC5&q uot;,&quot;ARAC6&quot;echo ' <table border=&quot;1&quot;>';for ($Gun = 1; $Gun < 6; $Gun++) { echo ' <tr> <td> '; if ( $Gun==1 ) { echo &quot;Pazartesi : </td>&quot;; } else if ( $Gun==2 ) { echo &quot;Salı : </td>&quot;; } else if ( $Gun==3 ) { echo &quot;Çarşamba : </td>&quot;; } else if ( $Gun==4 ) { echo &quot;Perşembe : </td>&quot;; } else if ( $Gun==5 ) { echo &quot;Cuma : </td>&quot;; } shuffle($araclar); echo &quot; <td>&quot; . $araclar[0] . &quot; - &quot; . $araclar[1] . &quot; - &quot; . $araclar[2] . &quot; - &quot; . $araclar[3] . &quot; - &quot; . $araclar[4] . &quot; - &quot; . $araclar[5] . &quot;</td> </tr> &quot;;}echo ' </table>';
Teşekkür ederim Hocam sağolun çok işime yaradı.