Bende tam LG G3 arıyordum ama belboydan başkasından almıyorum, bir kere bu tabumu yıktım sadece. Onda da halkla ilişkiler uzman danışmanının sekreteri vardı onun tavsiyesi ile uluslar arası ilişkiler uzman yardımcısından aldım hiç memnun kalmadım. Bİr daha mı töbe, illa da belboy illa da belboy.
Bu neden gereklidir, öğretmenden telefon, doktordan bayandan araba, beyin cerrahından protez. Telefon satıyorsunuz anlamadım ki, telefonu alınca sizin bilgi birikiminize mi erişeceğiz? Öğretmenden olunca okunmuş gibi değil de, okumuş görmüş bir telefonumuz mu olacak?
Bazı meslek grupları daha disiplinli düzenli, tertipli ve temiz çalışmayı gerektirir. Bir doktor sakalından kıyafetine kadar düzenli ve belirli bir standart içinde yaşam sürer. Bir öğretmen demek her gün traş olan, saçını başını yapan, tertipli düzenli çalışan, bağlı olduğu mesleğin sorumluluklarına uygun yaşam süren insandır. Sosyal bir meslektir hergün insan içine çıkarsınız, yırtık ayakkabı, kırık telefon, lekeli gömlek giyemezsiniz. Ya da asker dediğiniz adama disiplin öğretilir ilk günden, her şeyi kitabına uygun kullanmak, bakımını zamanında yapmak gibi. O yüzden bir esnaf arabasını çizdiğinde o çiziği önemsemeden kullanabilir ama bazı mesleklerde bu şekilde dolaşamazsınız. Doktorun, öğretmenin tertipsizi, düzensizi, sorumsuzu olmaz mı? Elbette olur. Ama genel olarak o tarz insanlar bu meslekleri uzun süre sürdüremez ve elenir. Yani bu tarz meslek gruplarında çalışanların geneli kullandıkları malzemeleri kullanım şartlarına bağlı kalarak, düzenli temizliğini ve bakımını yaparak kullanır. Bu da bu tarz mesleklerden ürün alırken, alınan ürünün düzenli olarak bakım ve temizlik görmüş olma ihtimalinin fazla olduğunu gösterir.
Zaten zahmet edip telefonun resimlerine baksaydınız adam g3 satıyor arkasında yan tarafında kılcal çizik bile yok gibi sürekli kılıfla kullanmış.