HOPE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vay be hiç Avustralyayı araştırmamıştım sizlerin yorumunu görünce demekki avustralyayıda değerlendirmem gerektiğini düşünmeye başladım.
O zaman sorularıma geçeyim

1. Bizim para sanırım orda biraz değersiz
2. Oranın asgari ücreti ne kadar
3. Ev, araba, elektrik, doğalgaz ve internet gibi faturaların fiyatları türkiyeye oranla nasıl
4. Oturma izni nasıl alabiliriz
4. Oturma izni aldığımızda çalışma iznide veriliyor mu?
5. Oradan biriyle evlendiğimizde vatandaşlık ve oturma izni alabiliyor muyuz

@okokok; hocam birde siz gittiğinizde çalışma izni aldıktan sonra mı çalışmaya başlayacaksınız yoksa oturma izni almadan çalışabiliyor musunuz?

Şimdilik soracaklarım bunlar
1. 1 AUD = 2.95 TL hocam yani Avustralya doları Amerikan dolarından 1 tl daha ucuz amerikaya göre daha iyi.
2. Asgari ücret saatlik 18 dolar ama her işte çalışabiliyorsun günde 200 dolar kazanan çok arkadaşım var ben gidince görüp daha ayrıntılı yazabilirim. Saati 50 dolar alan arkadaşlarda var
3. Türkiyede 20.000 TL alabileceğin orta seviye bir araba orada 300-400 dolar evet yanlış duymadın ev kirası sadece 1 oda kiralıyacağım ben haftalık 250 dolar elektrik su doğalgaz içinde. Sen eğer eşinle ailenle gideceksen ev tutacaksan bu çok masraflı ve ev tutmak biraz zor ev sahibinin seni beğenmesi gerekiyor bizdeki gibi kiracı evi beğenip hadi tuttum diyemiyor.
4. Oturma izni almak için çeşitli vize çeşitleri var internette araştırabilirsin en iyisi göçmenlik bizesi 100 puan üzerinden 60 puan tamamlayınca başvurabiliyorsun başvuru ücreti kişi başı 3000 dolar eğer vize çıkmassa o para yanıyor
5. Avustralya'da 6 çeşit vize var turist vizesi dışındaki tüm vizelerde çalışma izni veriliyor.
6. Evet biriyle evlendiğinizde vize veriliyor ama direk vatandaşlık değil önce oturma veriliyor kademe kademe artıyor. 8 yıldır orada yaşayıp hala vatandaşlık almayan bir arkadaş biliyorum. Ayrıca dünyanın çok az ülkesinde olan bir olay var sadece evlenmeye değil sevgili oluncada oturma ve çalışma vizesi veriyor Avustralya. Avustralya'da yaşayan oturma vizesi olan biriyle sevgili olursanız o sizi çağırınca sizde oturma ve çalışma vizesi alıyorsunuz bu süper birşey.
Ben öğrenci vizesi ile gidiyorum hemen çalışabileceğim ama sürem dolmadan önce 1 yıllık başka bir programa yazılıp öğrenci vizemi devam ettirmeyi düşünüyorum ya da başka bir yol bulursam oturma vizesi almaya çalışacağım. Başka sorular olursa yanıtlamaya çalışırım dostum.