Maliyeciyim. Bahsettiğiniz kanun en az 3 yıldır yürürlükte... Diğer arkadaşlara da danıştım bu durumu... Bahsettiğiniz site lokasyonu, site dili olayı sizi kurtarmaz. Banka hesabı esas alınır. Hele de Google'ın çalışanı pozisyonumdayım derseniz, vergi alırlar. Adsense, hem adwords dolayısıyla, hem de kendi içerisinde vergisi verilen bir ürün. Devletin bu üründen dolayı vergi alması çifte vergilendirme olarak adlandırılmaktadır. Bu da suçtur. Bizim yıllık Adsense gelirimiz çok yüksek senelerdir. V.D. ile de konuştuk, vergilendirilemeyeceğini söylediler durumu ayrıntısıyla anlatınca. Yani Adwords+Adsense in işleyişini anlattık. Ama sadece bana Google'den İrlanda'dan para geliyor veya Google'den para kazanıyorum derseniz, vururlar elinize alırlar paranızı.
Hocam diyorsunuzya: "bana Google'den İrlanda'dan para geliyor veya Google'den para kazanıyorum derseniz" diye. Peki siz ne dediniz? Eğer mahsuru yoksa siz nasıl bu sorunu hallediyorsunuz?
Anladığım kadarıyla bu yola gidilsin yada gidilmesin VD zaten bu yasayı saymazsak vergi almıyordu.
Ama yasa geçince gene almaması gerekiyor aynı mantıkta. Çünkü Adwords + Adsense işleyişi gereği zaten bozulan bir farklılık yok.
Ayrıca siteyi TR ye kapattıktan sonra yeni torba yasadaki madde devre dışı kalır ve gene vergilendirilmem.
En azından şuanki düzendeki vergilendirilememe olayına ek olarak siteyi TR ye kapatmak eklenir ve başa sarılır VD için.
En azından böyle anladım diyebilirim.
Banka hesabını ve onayını yurtdışına taşıyabiliriz bunlar sıkıntılı şeyler değil basit olaylar zaten.
Hocam banka hesabını yurt dışına taşıyabiliyorsanız dert edebileceğiniz bir şey yok ki. O hesaptan yurt içindeki hesaba kardeşim, amcam, dayım diye gönderin. Ne diyebilirler ki? Almanyadakiler burada ki annesine babasına hiç mi para göndermiyor? Sizin fikirlerinizi de merak ediyorum