old_boy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cevabınız için teşekkür ederim. Verdiğiniz iki çözümü de denedim ama sorunu çözemedim. İki kod da aynı sonucu veriyor. Seçtiğim iki ilçeyi farkli id'lerle ve aynı isimle kaydediyor. Yani iki ilçe seçtiğimde şu şekilde ekliyor;

IlceID--IlceAdi
1------Gaziemir
2------Gaziemir

Cevabınız için teşekkür ederim. Doğru anlamışssınız. Doktor ve hemşirelere ilçeler atamak istiyorum. Bunlar için doktorlar ve hemsireler tablolarini oluşturdum. Örnek olarak DoktorID DoktorAdi ve IlceID şeklimde oluşturdum. Ek olarak İlçeler tablosunu da oluşturdum.IlceID ve IlceAdi şeklinde. Doktor ve hemşirelere nasıl birden çok ilçe ekleyeceğimin mantığını tam anlayamadım. Tabloları oluşturuken mi hata yaptım aceba. Verdiğiniz kodu da tam anlayamadım.
Merhabalar,
Öncelikle oluşturduğunuz tablolara ek bir yetki tablosu oluşturmanız gerekmekte;
Tablo 1 : doktorlar (doktorID - doktorAdi - vb.)
Tablo 2 : ilceler (ilceID - ilceAdi - vb.)
Tablo 3 : yetkilendirmeler (yetkiID - doktorID - ilceID)
Burada benim gönderdiğim kod betiği, yalnızca yetkilendirmeler tablosu üzerinde işlem yapıyor. Mantık olarak, her yeni satırda bir doktorun bir ilçeyle olan ilişkisini gösteriyor. Kod öncelikle, eğer varsa geçmiş yetkilendirmeleri siliyor, ardından checklist ten gelen her değer için tekrar yetkilendirme yapıyor.
Yine takıldığınız bir nokta olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.