Düzenleme: Şu anda sadece halı hazırda firması olan kurumsal müşterilere hizmet vermekteyim! Artık sizin yerinize ürün gönderimi, müşteri hizmetleri gibi hizmetleri vermemekteyim, müsait bir zamanda konuyu bu şekilde duzenleyecegim.

Hoş geldiniz, 2008 yılından 2015 kadar pek çok E-ticaret sitesine SEO danışmanlığı hizmeti verdim, 3 yıldır SEO danışmanlığı hizmetine ara verdim ve kendi E-ticaret projelerimi yönetiyorum. Bütün kategorilerde satış yapmadım, uzman olduğum E-ticaret kategorileri saat, takı, bijuteri ve bazı giyim kategorileri, tavan sistemleri, inşaat, yapı malzemeleri v.s.. Bahse geçen kategorideki ürünleri Türkiye' deki sanal pazarlarda ve çeşitli reklam kanalları üzerinden ve sitelerim üzerinden satmaktayım.

Konunun özeti: Bu konuda A' dan Z' ye eticaret ve pazarlama eğitimlerinin yanında, 3 ayda eğitimi tamamlama ve ödenen yatırımı geri alma üzerine bir hizmet sunulmaktadır, hizmet ücreti 6-9 bin TL olarak iki çeşittir, ödemelerde taksitte dahil her türlü kolaylık sunulmaktadır, satıcı bu konu üzerinden her türlü sözleşme, iade vede yasal konularda destek vermeyi taahhüt etmekdir.

(Bir sitemin 1 günlük örnek satış grafiği)

Ülkemizdeki parekende satıcıların E-ticaret sektöründeki pazar payı henüz sadece %3.5(Kaynak:) bu pazarın 2019 yılında ikiye katlanacağı öngürülüyor. Parekende e-ticaret hacmi sadece 2016 yılında yüzde 32 büyüyerek 17.5 milyar dolara ulaştı. 2012 yılında ise bu oran sadece %1.7 idi. Dünya pazarında ise bu oran 2017 yılı itibariyle %8.5, yani ülkemizde giderek büyüyecek olan bir parekende e-ticaret sektörü bulunmakta, mantıklı bir yatırımla ilerleyen yıllarca bu sektörü bir iş haline getirebilirsiniz.

E-ticaret sektörüne bir çoğunuz girmiştir ve bir çoğunuzunda eminim girmek gibi bir niyetiniz var. Ancak binlerce ürün kategorisi ve onbinlerce çeşit ürün var. E-ticaret sektörüne bir çoğunuz girmiştir diyorum çünkü webmastarlar bu sektöre kayıtsız kalamıyor, gününün çoğunu bilgisayar başında geçiren insanlar bu sektörde de şanslarını deniyorlar. Peki sektöre giren her 100 kişiden kaçı sizce gerçekten e-ticareti bir iş olarak devam ettirebiliyor, ben büyük e-ticaret alt yapı sağlayıcılarının müşterilerine uzun yıllar hizmet verdim, elimde net bir istatistik yok ama bu oran tahminen %5' i geçmemekte.

Çünkü hiç bilmedikleri bir alanda tecrübe sahibi olmadıkları ürünleri satmaya çalışıyorlar, bir çoğu bir yerden ücretli/ücretsiz bir alt yapı alıp, XML ile belirli depoların ürünlerini çekerek satış yapmaya çalışıyorlar, bazıları ise sadece ürünleri çekip bekliyorlarki müşteri gelip onları bulsun. Reklam ve pazarlamanın önemini bilmiyorlar, reklam verenler ise reklam vermeyi bilmiyorlar. Bu sektöre girenlerin bir çoğu sadece e-ticaret alt yapı sağlayıcılara, hosting satıcılarına para kazandırıyor, ve daha 1. yılını doldurmadan vazgeçiyorlar. Başarılı olan %5' lik kesim ise hali hazırda parekende veya toptan sattıkları ürünleri elektronik ortamda satanlar veya reklam ve pazarlamada başarı sağlayanlar.

Ben bu konuda size A' dan Z' ye danışmanlık hizmeti vermek istiyorum, ayrıca satmış olduğunuz ürünleri bana ödemiş olduğunuz ücreti çıkarıncaya kadar kargolayacağım ve faturalarınızı kendi firmam üzerinden keseceğim. Konunun devamında bu hususu daha detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle size tamamıyla satışa hazır veya halihazırda satış yapan bir site vereceğim veya kendi sektörünüzdeki sitenizi oluşturacağım ve ürünlerinizi çekip gerekli tüm şeyleri yapacağım, sitedeki ürünler gerek kendi ürünlerim gerekse Türkiye' de DropShip (Drop Ship Nedir?) mantığıyla satış yapan bir tedarikçinin ürünleri olacak. Anlaşmamız sağlandıktan sonra sadece size özel ürün katoloğu oluşturacağız, burada en az 2 en fazla 10 adet ürün olacak. Ben genelde başka satıcıların rekabet edemedikleri ve müşterilerin internette benden başka kimsede bulamadıkları ürünler satıyorum!

(Hazırladığım e-ticaret sitelerinden bir örnek, konunun açılış tarihinde henüz satış yapmamış bir site. Alt yapı: Woocommerce)

Süreç: Öncelikle bu süreç en az 1 ay en fazla 6 ay sürecek(genellikle 3 aylık anlaşmalar yapmaktayım), yani acelemiz yok, yavaş ve emin adımlarla ilerleyeceğiz.

İlk Aşama: Telefon vasıtasıyla veya yüzyüze brifing alın. Sadece telefonla hizmet veriyorum, lütfen PM, Skype gibi yollarla iletişime geçmeyi istemeyin, denedim, bu aşamada sağlıklı bir iletişim olmuyor!
İlk aşamadan sonra önemli hatırlatma: Size işi anlattım, kafanıza yattı ve çalışmaya karar verdiniz, size anlattığım kadarıyla her şeyi bir anlaşma metnine dökün, herkesin istekleri ve beklentileri birbirinden farklıdır, yazılı, hatta mümkünse noter tasdikli bir anlaşma yapmanızda yarar var. Aksi taktirde nemi oluyor, şunu demiştim böyle yaptık, şöyle konuşmuştuk böyle oldu oluyor, aramızda bir yazılı anlaşma olursa o anlaşma maddeleri üzerinden gideriz ve oluşabilecek her türlü sorunu daha kolay çözeriz.

İkinci Aşama: Anlaşırsak sitenizi teslim aldıktan sonraki 2 hafta size özel ürünleri beraber seçeceğiz ve fotoğraflanması için studyoya göndereceğiz, ürünler satıldıkça, yeni ürünleri yeni tedarikçilerden edinerek yolumuza devam edeceğiz. Siz bu aşamada tedarikçileri, fiyatları, özel ürün tasarlamayı öğreneceksiniz, ürün tedariklerini konferans şeklinde yapacağız, yani telefonda siz, ben ve satıcılar olacak. Veya birebir video konferans, size kalmış.

Üçüncü Aşama: Mağazanıza özel ürünler geldikten sonra bu ürünlerin ilgili mecralarda pazarlamasını hafta hafta yapacağız.

Aktif olarak satış yaptığım/yapacağınız reklam kanalları:
  1. Google Adwords
  2. Facebook Sponsorlu
  3. İnstagram Sponsorlu
  4. Yandex Direct
  5. N11 sponsorlu
  6. Sahibinden Sponsorlu
  7. Gittigidiyor Sponsorlu
  8. Hepsiburada
  9. R10 sponsorlu
  10. DonanımHaber Sponsorlu
  11. Ve dahası...
Devam: Her hafta farklı bir platformda reklam vereceğiz, reklam verirken önceliğimiz sizin için oluşturduğumuz özel ürünler olacak ancak farklı ürün satışlarınıda deneyeceğiz, burada insiyatif sizde.

Siz reklam verirken hangi ürün hangi reklam ağında nasıl satılıyor, kar marjları ne durumda, hangi platformda hangi ürünler satılmıyor bunlarıda öğreneceksiniz. Ben hali hazırda yukarıdaki tüm platformlarda ve daha fazlasında reklam verdiğim için(geçmişte veya aktif olarak) gelişigüzel reklam vermemiş ve reklam bütçenizi boşa harcamamış olacaksınız.

(N11 satışlarınız, anlaşmamızdaki sınıra kadar benim mağazam üzerinden yapılacak)

E-ticaret sektöründe karlılık değişkendir, örneğin sadece saat satacaksanız 100 liraya aldığınız bir saatten ortalama 20 tl kazanırsınız. Ancak özel hediyelik ürünler satıyorsanız karınız %100' e hatta bazı kategorik satışlardan %1000' e kadar çıkabilmektedir, ben bu tarz ürünler satıyorum, piyasada rekabet etmemin zor olduğu alanlara girmeyi tercih etmiyorum. Aşağıda vereceğim örnek sadece sizin için yapacağım özel ürünleri kapsamaktadır, bunun dışında kalan her bir kategoride kar marjları ve sürümler değişmektedir.

Toplam bütçenizin 1.000 tl olduğunu farzedelim, bu bütçenin 500 tl' si ile 5 adet özel ürün tasarladınız, kalan 500 tl' nizi pazarlama için kullanmak istiyorsunuz. Günlük reklam bütçenizde 100 tl, yukarıda saydığım, reklam vereceğinzi her bir platformda satış adetleriniz ve karlılığınız değişecektir. 100 liraya aldığınız bir ürünü bir platformda 249 tlye rahatlıkla satabilecekken, başka birinde 199 tl' den yukarı satmakta çok zorlanacaksınız. Biz her platformda her ürünü deneyeceğiz ve aklınızda soru işaret kalmayacak. Ancak hesabınızı basit bir şekilde şu şekilde yapabilirsiniz, 100 liraya tasarladığım bir modelin satış fiyatı ortalama 200 tl, diğer pek çok ürün kategorisinde de aynı şekilde, örneğin erkek cüzdan, erkek saat, bayan saat gibi.

Reklam vereceğiniz yere görede ürün başına vereceğiniz reklam ücreti değişkenlik gösterir, bir platformda 200 liralık bir ürün için 20 liralık reklam verirseniz bir diğerinde 50, bir platformda ne kadar reklam verirseniz verin günde 1 tane ancak satarsınız, bir diğerinde ise reklam verebildiğiniz kadar satarsınız. Ürüne, ürün kategorisine ve pek çok farklı noktaya göre değişmektedir.

Örneğin instagram reklamları daha çok görselliği ile ön plana çıkan ürünlerin satışında daha etkili, tüm reklam ağlarındaki en iyi optimizasyonu birlikte yaparak iş üstünde öğrenebilirsiniz.

Size vereceğim hizmetin esasları

Aslında burada 2 seçenek sundum, ilk seçenekte reklam ve ürün maliyetleri tamamen size ait, ikinci seçenekte ise sadece reklam maliyetleri size ait, ürünleri tamamen ben satın alıyorum ve gönderiyorum. Her iki pakette aşağıda ayrıntılarıyla anlatılacaktır.

Seçenek 1 - Ürünleri ben alacağım diyorsanız
  • 1 adet e-ticaret sitesi(Alan adı sizin hesabınıza aktarılacaktır)
  • ---Sunucu: 1 yıl sunucumda barınabilir
  • ---Woocommerce ile hazırlanmış, XML ile ürünler çekilmiş, satışa hazır, özel tema
  • ---Kredi kartı entagrasyonu yapılmış
  • ---Fatura entagrasyonu yapmış
  • ---Toplu ürün ve fiyat güncelleme gibi tüm entagrasyonla yapılmış
  • Reklam ücreti: minimum 3.000 tl, tarafınızdan karşılanacak(sadece ilk ay verilecek, sonra dönen sermayenizden tekrar kullanacaksınız)
  • Ürün ücreti: minimum 9.000 tl, tarafınızdan karşılanacak(sadece ilk ay ödemeniz gerekiyor, sonra dönen sermayenizi tekrar kullanabilirsiniz)
  • Site ve danışmanlık için istenen ücret: 6.000 tl
  • Hizmet süresi: 6000 tl karlılığa ulaşıncaya kadar veya en fazla 6 ay.

Seçenek 2 - Ürünleri siz alın diyorsanız
  • 1 adet e-ticaret sitesi(Alan adı sizin hesabınıza aktarılacaktır)
  • ---Sunucu: 1 yıl sunucumda barınabilir
  • ---Woocommerce ile hazırlanmış, XML ile ürünler çekilmiş, satışa hazır, özel tema
  • ---Kredi kartı entagrasyonu yapılmış
  • ---Fatura entagrasyonu yapmış
  • ---Toplu ürün ve fiyat güncelleme gibi tüm entagrasyonla yapılmış
  • Reklam ücreti: minimum 3.000 tl, tarafınızdan karşılanacak(sadece ilk ay verilecek, sonra dönen sermayenizden tekrar kullanacaksınız)
  • Ürün ücreti: Ödemeyeceksiniz(9.000 tl karlılığa kadar)
  • Site ve danışmanlık için istenen ücret: 9.000 tl
  • Hizmet süresi: en fazla 9000 tl karlılığa ulaşıncaya kadar veya en fazla 6 ay.

Güven sorunu olan kişiler için, noter tasdikli sözleşme, ödemelerde taksit yapılabilir, kredi kartına 12 ay taksit yapabilirsiniz(sadece %5 komisyon farkı var)

Proje en az 1, en fazla 6 ay sürecek, bu konu sadece gerekli bütçesi olup, e-ticaret sektörüne girmeyi düşünen insanlar için açıldı, R10 üzerinde biri 1 yıl önce biride yeni olmak üzere 2 müşterim var, bu referanslarla telefon yoluyla görüşüp fikir sahibi olabilirsiniz, elbette ilk önce sizin kendileriyle görüşmek istediğinizi söyleyeceğim ve onlarda bunu kabul ederlerse.

Bu işi sadece ek gelir olarak düşünüyorsanızda yapabilirsiniz, tam zamanlı bir iş olarakta, örneğin ürünlerinizi sadece sanal pazarlara koyabilirsiniz, satılan ürünleri akşam işten gelince onaylar ve paketleri hazırlayıp sabah kargoya verirsiniz, bu sizin için ek bir iş olmuş olur.

Aylık 1500-2000 tl kar etmek çok çok basit, yapmanız gereken sadece hangi ürünü, nereden alacağınız, nerede ve nasıl ve kaça satacağınızı bilmek, hepsi bu! Günlük 2-3 satışı çok basit. Ben tek başıma 50 ürüne kadar satabiliyor, destek verebiliyor ve paketleyebiliyorum.

Konu hakkında PM atmıyorum, Skype kullanmıyorum, lütfen sadece telefonla iletişim kurun, vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Sadece WhatsApp: 0544 403 2074

Not: Konuyu rahatça okuyup anlayabilmeniz açısından oldukça sade ve kısa tuttum, bir eksik yada gözden kaçan bir şey görürseniz bana bildirin eksiğimi tamamlayayım, bu tarz bir konunun bir benzerini daha okumadığım için anlatımda eksiklerim olabilir, mazur görün lütfen.
Not 2: Daha önce benzer 2 konu açtım, bu konu o iki konunun daha mükemmelleşmiş hali, ayrıca bu konuyla beraber diğer iki konumdaki satışlar durdurulmuştur, sadece bu konu üzerinden müşteri alacağım!