Belirli bir dönem New York'ta yaşamış birisi olarak düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

USA ve özellikle New York senin düşüncene sahip kişiler için bence dünyanın en uygun yeridir. Bunun nedeni cep telefonu üzerinden 1 application açarak tamamen keyfinize bağlı saatlerde çalışarak hayatınızı da istediğiniz kadar eğlence ile geçirebilirsiniz. Tabiki tek başınıza olmanız şartı ile bu kurallar geçerlidir.

Aklınıza gelebilecek her konuda daha rahat bir hayat geçirirsiniz ancak orada yaşayanların da kolaylıkla göremediği birşey var o da kesinlikle düşmeyeceksiniz. En ufak bir ekonomik çöküşe Türkiye gibi yardımcı olan insanları gelişmiş hiçbir dünya ülkesinde bulamayacaksınız. Bunu o ülkenin insanlarını suçlamak için söylemiyorum çünkü yaşadıkları refah dolu hayat ve diğer kültürel etkenler böyle davranmalarını gerektiriyor.

Özellikle benim düşünceme göre yurtdışında yaşamanın yanlış olmasının nedeni mücadele yeteneğinin kaybedilmesidir. Evet diğer ülkelerde çok daha rahat yaşayacaksınız ancak her ne kadar yediremesenizde yaptığınız şeyin adı ''KAÇMAK'' oluyor. Türkiye'de rol icabı bile dilencilik yapsanız sizi zengin edecek kadar yardımsever bir milletin içinde yaşayamıyorsanız mutlaka rahat ettiğiniz ülkede bir düşüş yaşadığınız bu hayatınızın sonu olabilir.

Elbetteki karar sizin ancak kendinize karşı dürüst olmanızı ve nedenlerinizi ortaya koyup iyi düşünmenizi tavsiye ediyorum. Umarım düşüncelerimi kırmadan iletebildim.