Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba arkadaşlar bu youtuberlerin kullandıgı programlar neler bilen varmı?
önde kamera filan çıkıyor hatta
ürün tanıtımı için düşünüyorumda kanaldan yayın yapmayı
hangi programlar kullanılıyor
saygılar

Hocam şöyle anlatmak isterim.

Çekim için kamera ile işlemi yaparken, aynı anda cubase üzerinden kayıt alıyorum (ses). Bazen bu sesi adobe adition ile de yapabiliyorum kayıt işlemini. Kameranın sesi yanında profesyonel kayıtlar için genelde bu tarz alternatif programlar kullanılıyor. Bu ikisi ile işlemleri yaptıktan sonra, sıra geldi kurgu aşamasına.

Burada ne yapılacağı çok önemli. Premiere pro kullanıyorum ben genellikle kurgu işlemlerin için. Ama bazen özel efekt ihtiyacı hasıl oluyor. O zaman da after Effects yazılımından destek alıyorum, yine premiere üzerinden düzenliyorum. Yani ortalama 3,4 yazılım kullanılıyor. Tabi foto montaj yazılımını da unutmamak lazım (tabi herkesin ihtiyacı var mı bilemiyorum).

Sizin ihtiyacınızı bu yazılımlar çok rahat görür ama zorlayıcı olabilir. O yüzden önerim, Sony Vegas indirmeniz ve onunla çalışmanız olacak. Hem hafiftir, hem de ara yüzü açık renklidir yeni kullanıcıları boğmaz. Kesme biçme kurgu vs işlerini rahatlıkla oradan yapabilirsiniz.

Ek not olarak, kanalım burada. Daha yeni açtım. Söylediğim programlardan yalnızca premiere kullanarak ve diğer ses yazılımlarını kullanarak çıkardım bu videoları fazla uğraşmadan.

https://www.youtube.com/channel/UCH3...able_polymer=1

Sizin işinizi sony vegas çok rahat görecektir hocam. Çünkü başta sistemle tanışırsınız bu sayede.