Arkadaşlar. Uzun süredir aklımdaydı. Wordpress sitede tablet ve mobil cihazlar için destek olmadığı için yeni bir tema düzenledim. 2 gün oldu ancak bu hemen çıkma oranı %40 lardan %80 lere kadar çıktı. Aslında bu durumu uzun zamandır gözlemliyorum. Önceden WP Touch diye bir eklenti kullanıyordum mobil cihazlar için. Sonra biraz daha sistem hızlansın diye bu Emre Vona ' nın yaptığı Fastest Cachi falan kurdum. Şunu farkettim Fastest cach aktif iken mobil cihazlardan girilenlerin çoğu hemen çıkma oranını arttırıyor. Sonra sildim WP Cache i. Ardından Any Mobile eklentisi ile mobil teması olan seventeen temasının mobilini kullandım. %40 lara kadar indirdim hemen çıkma oranını.
Kesin Fastest Cache ile ilgili diye düşünürken, temayı değiştirdim. Şimdi bir de ne göreyim temayı değiştirdikte sonra hemen çıkma oranı iki katına çıktı. Acaba bu mu gerçek değer yoksa önceki miydi onu da bilmiyorum. Hemen çıkma oranı ile birlikte Sayfa / Oturum da çok fazla bir düşüşle 2.5 oranından 1.5 oranına geriledi. Ne değişti anlamadım. Şimdiki kullandığım tema öncekine göre hayli hızlı ve optimize edilmiş bir tema. Tavsiyesi bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.