Yatırım derken bizim buraya kaldırım taşı yapıldı o yatırımdan mı sayılıyor? Açıkcası büyük bir şirketim olsa düşünmeden yurtdışına taşırım. Hem benden vergi alacaksın (%40-50) hemde bana olanak saglamayacaksın. Hemde çıkıp tv'lerde internet zehir diyeceksin, sonrada ülkemizi geliştirmemiz lazım diyeceksin. Sağolsunlar ne ben gelişeyim ne onlar gelişsin
işte klasik muhalif, neyin ne olduğu bilmeden sallayan kardeşim. sen 7-8 yaşındayken ülke ne durumdaydı hatırlamaman normal çünkü oyun çağındasın, anormal karşılamıyorum. ülkenin geçirdiği en refah dönemde yaşayınca böyle kaldırım taşı vs. diyerek sallaması kolay. çünkü zor diye kriz diye birşey görmedin. ne yapıldı ne yapılmadı sana saymakla uğraşmayayım. ancak benim yukarıda örnekte yazdığım gibi teknoloji çağındayız ve ülkeler süper güç olacaksa son teknolojiye adepte olarak başarılabilir bu. peki nasıl olur bu bilim yuvalarıyla yani işin son kademesi üniversitelerle olur. son zamanlarda dediğimden anlaşıldığı gibi ve seninde muhalefet ettiğin gibi iktidar partisinden bahsedersek hükümetleri boyunca her ile istisnasız üniversite kurdular ve üniversitesiz il kalmadı, üstüne onlarca vakıf üniversitesi açıldı. yani üstlerine düşen kısmın ilk safhasını yaptılar, ikinci sahfası burada başarılı hocaları istihdam etmekti ki sayıları az olduğu için bu biraz yavaş ilerledi, eğitim kademesine aşağıdan gelenler ne kadar iyi olursa öyle sağlam insanlar geçer ve işler zamanla düzelir. mesela teknolojinin en çok etkilediği alanlardan biri olan sağlıkta ne durumda olduğumuzu sen yine eskiyle kıyaslayamaz ve kaldırım taşı yaptılar der geçersin. eskiden avrupalı gurbetçileri sigortaları vs. helikopterle alıp hastaneye götürmüş diye duyunca vay be çekerdik, özel sigorta anlaşmalarını boşver şimdi devletin sağlık kuruluşlarında helikopterler istihdam ediliyor ve vatandaşın hizmetinde. gurbetçiler artık Türkiye'ye geldiklerinde sağlık sorunlarıyla uğraşıyorlar ameliyatlarını vs. burada yaptırıyorlar. hatta estetik alanında istanbul'un amrka olma yolunda emin adımlarla ilerlediği konuşuluyor. yani kardeşim, bırak kaldırım taşlarını ve iyi şeylere taş koymayı projen varsa söyle, devlet destek olmuyorsa hep beraber imza toplayalım yukarıda söylediğim gibi bizim projemiz yoksa olanı destekleyelim ama herkesede hakkını teslim edelim. ayrıca aselsan gibi kuruluşlarımızın son dönemdeki başarılarını bir incele. kimseyi bütünüyle dışlamayalım veya hatasız kabul etmeyelim. yanlışına yanlış, doğrusunu doğru diyebilecek bir erdeme sahip olalım..