Endüsti Mühendisi bir Alman'la görüştüm.
"Alman Mühendisliği dünya'da tastik ediliyor evet ancak Almanya'da mühendisliğe ilgli azaldığı için (genç nüfüsda azalıyor) dışarıdan artık çok öğrenci kabül ediyorlar, hatta öğrenci bulmak için reklam çalışmaları yapılıyor. Sadece İngilizce bilmek bile yeterli, çalışmaya başlayabilirsin. Hatta Alamanya'da Türkler zaten biliniyor comunity''de var, bence sende başur" demişti. Bu arkadaşın Box hocası Türk'müş Türkler'den çok memnundu.
Çok düzgün bir adamdı, işine inanılmaz fokus tipik Almanlardan : ) lakin Toyota Avencis'e biniyordu neden diye sormuştum. Eskiden BMW kullanıyordum şimdi iş kurunca para lazım oldu ama "TOYOTA never stop" demişti : )
Bu konuşmaları 6'lı ganyandan süper tiyo almış keko gibi anlatmıyorum. Böyle bir diyaloğumuz olmuştu. Bence güzel fırsatlar var.