Alexa global 1.2m hiti günlük 3000-4000 arası değişiyordu.
Alexa global 1.2m ve hiti günlük 3000 - 4000 arası mı? Aynı kategoride 2 sitem var ve günlük tekil ziyaretçi sayısı 700-800 aralığında, Alexa global 900k'dan daha düşük. Tamam, Alexa her zaman doğruyu yansıtmaz fakat istisnai durumlar dışında aynı kategorideki benzer sitelerin Alexa değeleri belli bir standarttadır. Bu durumda sizin Alexa değeriniz de verdiğiniz ziyaretçi bilgisine göre kesinlikle 1m'in altında olmalıydı. Burada bir tutarsızlık var. Kaldı ki konuya eklediğiniz ekran görüntülerinde de en performanslı ay olan Mart 2017'de 11.649 ayrı ziyaretçi almışsınız. Kullandığınız istatistik servisini daha önce kullanmadım fakat yanlış bir yorumlama yapmadıysam bu istatistik 1 aylık. Yani 11.649'u 31'e bölecek olursak günlük tekil ziyaretçi 375 oluyor. Hangi dönemde günlük 3000 - 4000 tekil ziyaretçiye ulaştınız? Bu istatistikleri de ekran görüntüsü olarak konunuzda paylaşır mısınız?
Gerçi satış geçmiş istatistikleri üzerinden gerçekleşmez, mevcut istatistikler baz alınır fakat en azından insanların aklında bir fikir olur.
Ek olarak sitenizde herhangi bir özel reklam alanı göremedim. Hepsinde Adsense var. Adsense reklamlarını özel reklam alanlarına yerleştirmiş olamazsınız değil mi? Sonuçta 800 TL kazandırıyor olması için reklam anlaşmasının devam ediyor olması gerek. Devam eden anlaşmaya rağmen reklamverenlerin reklamlarını kaldırılıp da yerine Adsense reklamı eklenemez etik kurallara göre. Bu durumdan reklam anlaşmanızın bitmiş olduğu ya da sitenizin sürekli bir reklam anlaşmasına olmadığı anlamı çıkarılabilir.
Satış konunuzda çok fazla muğlaklık olduğunu düşünüyorum. Dilerseniz gelir durumu ile ilgili bilgiyi pm olarak da gönderebilirsiniz fakat konuya daha aydınlatıcı bilgiler girmeniz daha faydalı olur.