Önce üretmelisiniz. Milli araba yapıyorum diyorsun. Bakalım öyle mi?
T155 Fırtına Obüsü diye "Milli Silah Projemiz" var. Obüs üretiyoruz. Ama motoru Almanya'dan geliyor. Biz sadece "kaportasını" üretiyoruz. Almanya motor göndermeyi reddedince, Araplara obüs satamaz hale geliyoruz. Ve milli savunma bakanımız çıkıp bunu basın karşısında söylüyor. Bari söyleme de "REZİL OLMAYALIM!". Dost var düşman var
Milli motor olmadıkça, milli silah, milli uçak, milli araba, milli gemi vs hiçbiri olmaz. Sen önce motor üreteceksin, yazılımını yapacaksın, ondan sonra MİLLİ diyeceksin. Olmuyor işte görüyorsunuz. Ürettiklerimiz kaportadan ibaret...
Kimse kimseyi kandırmasın... Ruslardan alınan S-400 füzeleri ile ülkeyi savunacağız, he mi?
Üretim olmadan hiç bir şey olmaz. Mahalle bakkalı Ahmet bey, okuma bilmeyen Ayşe teyze ve Aktroller bu türden hikayelere inanır tabii ki. Ama sizler inanmayın. Milli savunma bakanımız durumumuzu gayet açık bir şekilde özetlemiş. Ben bile bu kadar güzel anlatamazdım...

-*--

Yıllardır 100 kere eğitim sistemini değiştirdin ama başarılı olamadın. Hala inatla, israrla devam ediyorsun. Değiştireceksin o müfredatı komple. Geçmişi överek veya yererek başarıya ulaşamassın. Geleceğe bakacaksın. Eğitim olmazsa bilim, teknoloji olmaz.

30'larda uçak fabrikası, şeker fabrikası kurdun. ATATÜRK öldükten sonra 1950'lerde Amerika Marshall yardımları altında uzmanlar! gönderdi ve dedi ki SİZİN ALTYAPINIZ AĞIR SANAYİ KALDIRMAZ. SİZ BİSKÜVİ ÜRETİN. SİZ TARIM YAPIN. BİZ DE SİZE YARDIM EDELİM. Bırak sanayiyi sözde en iyisiyim dediğin TARIM'da bile yoksun. Mercimek, fasulye KANADA. Pirinç Çin ve daha bir sürü şey.
yüzde 100 TÜRK MALI diyebileceğin neyin var elinde.?