Ben ise ülkeme döneceğim. 7 yıldır Macaristan'dayım. 2 yıl daha burada durup buradan yol alacağım. Nedenlerini söyliyeyim;
1- Buradaki insanlar iyi ama sadece iyi olmak yetmiyor. Bazen Türkiye'deki kötüleri bile tercih edesiniz geliyor. Çünkü konuştuğumuz dil güzelim Türkçe'miz inanın dünyadaki tüm dillere bedel. Yahu bir insan küfürü özler mi? Almanya şu bu bilmem oralarda çok Türk var oralarda özlenmeyebilir zaten Türk mahalleleri var oralarda takılıyorlar.
2- Mevsim. hergün soğuk hergün soğuk olur mu bi ülke ? sabah uyandığında güneşi göremiyorsun ve ben egeli birisi olarak 1-0 yenik başlıyorum sabaha.
3- Yiyecek. Türkiye'deki yemek tadı burada yok. Ben Türkiye'den gelirken hep valizimde Türk bakliyat şu bu getiririm buraya. Buradaki malzemelerle yaptığında ne tadı oluyor yemeğin ne tuzu. 1 kere doğru düzgün pilav yapamazsın.
4-Eğlence tarzı. Disco, bar şu bu bir yere kadar. Bir süre sonra arkadaşlarınla oturup muhabbet ettiğin cafeleri özlüyorsun.
5-..
6-..
diye devam eder. İyi yönü yok mu dersin var. Var tabi ama hayattan zevk alamadıktan sonra buralarda yaşamanın anlamı yok. Şöyle özetliyeyim eğlecenli kısım = 3 yıl.(O da okul okuyorsan okumuyor çalışıyorsan eğlenceli kısım = 1 yıl.)
Büyük kararlar almadan önce 1 kere değil 10 kere düşünün. Ben memleketime döneceğim ama buraya yatırım yapıp öyle döneceğim. Gayrimenkul alıp kiraya verip Türkiye'de geçineceğim.
Ek: Yazdıklarımı bile okuduğumda Türkçe'min bile gerilediğini farkediyorum. Bir çok devrik cümle kullanıyorum.
Dediklerinin hepsine tek tek katilmamak mumkun degil hocam bu kadar guzel anlatilir

Ben sizin kadar eski degilim 3. yili devirdik 4 e dogru gidiyoruz. Yurt disina cikmadan once hep bi heves gitmek istersiniz ilk yil heyecanli geciyor genelde ogrenme evresi vs. 2. yila girdikten sonra hayat monoton ve anlamsizlasmaya basliyor herkes ulkende sen gurbettesin zor dostum zor. Vergi diyorsunuz vergi gideceginiz ulkelerde de olacak hasret cabasi, yedigin yemekte, sebzede meyvede hic mi tad olmaz olmuyor iste soyle doya doya meyve yemeyi ozluyorum derdi kuzenim hep bende gulup gecerdim ama iste yurt disina cikinca anliyor insan trde 3-5 liraya alip doya doya yedigin meyveye 10-20 dolar verip zevk alamiyorsun.
Ukrayna iyi guzel diyorsunuz da parayla giderseniz guzel bir yere gitmeye karar vermeden once orda calisarak gecinebilecek misiniz hayat standartlariniz ne duzeyde olacak bence bunlari iyi arastirin. Tr'de hafta da 40 saat calisip dert yaniyordum buraya gelince haftada 70-80 saat calisir olduk.
Gerci biz ne desek bos yurt disina cikamadan anlasilmiyor bunlar bize de cok soylendi zamanin da

Gidin gidin yurt disi guzeldir ozunuzu kim oldugunuzu unutmayin yeter