365 Gün kış olsa şikayetçi olmam.

Memleket doğduğun değil doyduğun yerdir hesabı benim güzel düzenim olsun, hayatımdan çevremdeki insanlardan zevk alayım, mutlu olayım o zaman ne mutlu bana.
Üniversite bilgilendirmesi için teşekkür ederim. Peki diyelim ki turist vizesiyle Ukraynaya geldik ve örnek bilgisayar programcılığı bölümü okumak istiyorum. Üniversitenin parasını verdikten sonra ilk sene hazırlık olarak okuldan dil kursu alabiliyor muyuz? Yoksa üniye gitmeden önce dil kursu almamız mı lazım?
Diğer bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.
Ukrayna'ya okumak için geliyorsanız öğrenci vizesi ile geleceksiniz. Ukrayna'da İngilizce ve Rusça eğitim alabilirsiniz. Eskiden Türkçe eğitim veren üniversiteler de vardı ama şu anda yok. Hangi dilde eğitime başlarsanız başlayın ilk yul hazırlık alıyorsunuz ve hazırlıkta zaten size dil dersi veriyorlar.
Şimdi buraya okumaya gelecek arkadaşlara en önemli tavsiyem şu İNGİLİZCE eğitim almayın. Eğer giriş seviyesinde bile İngilizce biliyorsanız, İngilizce eğitim almanıza gerek yok. Direk Rusça olarak eğitim alın. Hiç korkmayın size hazırlık dönemindeki dil dersinde en iyi şekilde Rusça öğretirler. Burada İngilizce eğitim alıp Rusçayı öğrenemeyen ve pişman olan birçok arkadaşım var. Geleceğin dillerinden birisi olan
Rusça'yı en iyi burada öğrenirsiniz. Ve günlük hayatta Ukrayna'da İNGİLİZCE kulanılmadığını da unutmayın. İngilizceniz burada hiç bir işe yaramaz.