Arkadaşlar bu yandex ten çekiyoruz yani ne biçim bir arama botu bu resmen siteye ref saldırı yapıyor sn de yüzlerce hemde sunucuya aşırı yüklenme yapmakta gelen linkler ise 6 ay öncesine falan ait hatta sistem bile değişik şuanda 404 sayfasına düşüyor ama yinede yük çekiyor aşırı
saglik/itemlist/user/H2278-cati-bu-degildir.html?format=feed
component/k2/itemlist/date/2013/12/H2726-hatay-buyuksehir-belediyesinden-renkli-ramazan-goruntuleri.feed?format=feed
gibi geliyor ama her yandex spider ayrı ipden geliyor
Denediklerimiz
htacces üzerinden ip engelleme bot engelle
robot.txt üzerinden yandex botu disallow yapmak tamamen engellemek hatta sitesindeki craw değerlerini girip yavaşlatmaya çalışmak
User-agent: Yandex
Crawl-delay: 20 # 20 saniyelik zaman aşımı belirtir
tüm rusya bloğunu ip olarak banladık ama yine çözüm olmadı dünyanın her yerinden bot yolluyor sadece rusya çıkışlı değil
ama nafile arkadaşlar bu nalet bot spider hala geliyor sistemi tüketiyor resmen yandex e bile mail ile ulaştık ama sadece crawl değeri önerdiler
bu konuda bir öneriniz var mı acaba site altyapısı wordpress teşekkürler
Yeni konu açmak istemedim.
Aynı şekilde sorun yaşıyorum. Bu aşağalık yandex botları giriyor ve sitede kimseye yokken bile %40 cpu yaptırıyor... ardından suspend site iptal.
2 yıl geçmiş üstünden siz bir çare bulabildiniz mi ? host firmasından destek alıp sizin gibi htacces ve robot.txt yaptım ama nafile.
Bu konuyla alakalı çözüm odaklı bilgisi olan varsa lütfen paylaşmasını rica ediyorum.