Dostum yazının altına imzamı atarım. Geçen sene Ukraynada 1 hafta kaldım 200 dolar ile gittim sadece 150 dolar harcayabildim (harcayabildim diyorum çünkü para bitmiyordu ben gittiğimde 1 dolar 47 grivnaydı. Lvivde hamburger kola cipsi 50 grivnaya yiyordum.) Her gün araştırıyorum en kısa yoldan en rahat şekilde nasıl gidebilirim diye senide bilgilendireceğim.
Vay be.

Simit olmuş sana 1 TL, insanlar utanmasa sabahları işe giderken simit yerine aynı para olan Ekmeği alıcaklar. Çünkü artık simit karın doyurmuyor aksine cep yakıyor. Simit yerine ekmek alıp boş ekmek yenilse daha çok doyuracağından adım gibi eminim ki yeri geldi iş yerim varken sabahları 1 tane ekmek 1 tane ayran alıp boş ekmeği tuzlayıp günlerce yedim. Çünkü daha hiç siftah yapmamışsın, dışardan yiyim desen 4-5 tl gidiyor. Yeri geldi evden dün akşamdan kalma yemekleri götürüp yedim. Yeri geldi ketılda 2 tane yumurta kaynatıp ekmek arası yaptım. Ah işte ah..
Görüşüme ve düşüncelerime katıldığınız için teşekkür ederim, inanın Ukraynaya ait vlog, rehber ve gezi gibi tüm videoları izledim. İnanın türkiyeden oraya gidenler herifler en lüks mekanda yiyor içiyor abi 4 kişinin yemediği yemek kalmıyor, sofraya bir tabak gidiyor 3 tabak geri geliyor ama ödedikleri paraya bakıyorsun tl olarak: 50 tl ya var ya yok. Abi bizim memlekette döner olmuş sana 4.5 TL büyük şehirlerde kim bilir siz 6tlden aşağı yemiyorsunuz, hatta 6 tl aşağısında döner gördüğünüzde at ya da eşek etidir diye şüpheleniyorsunuz. Ama ukraynaya bakıyoruz keyfi harcama yapılmasına rağmen ucuz abi. Örnekleme biraz farklı olacak ama; Et, sigara, alkol hepsi ucuz. Biz şu türkiyede 10,5tl altında sigara içmiyoruz orada ki sigara 2,5 - 3 TL..
Et desek kurbanda işte godaman tanıdıklar 3-5 pay getirirse görüyoruz. Yoksa varlığını tadını unuttuk. Et denildiğinde aklımıza gelen tek şey: Tavuk oluyor. Çünkü kırmızı eti kırk yılda bir yiyince insan et'i beyaz etten ibaret zannediyor. Ama Ukraynada gel gör ki 3 öğün et yiyebiliriz. İnanın bir yolunu bulup hatta ailemi de alıp çekip gitmek istiyorum. Bu konu hakkında sizinle paylaşmam gereken tüm döküman ve videoları size göndermek isterim. Eğer skype adresi veyahutta mail adresi kullanıyorsanız sizin ile bu dökümanları paylaşarak tanışmak ve sohbet etmek isterim.
ukraynada yardımcı olamk isterim arkadaşlar. evlilik yolu ile 3,5 senede vatandaşlık oluyor. 2,5 senede avrupaya vizesiz gidebilmeniz için pasaportunuz oluyor.
tecili bozdurdum şubatta askerim. vatana borcumu ödeyip helallik ister sonra tek yön biletimi alırım.
Yardımcı olmak istediğiniz için teşekkür ederim. Bu konular hakkında doğru ağızdan bilgi almak adına sizinle tanışmak, konuşmak ve bolca vaktinizi almak isterim.