blap adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şikayetçi olmak için 6 ay beklediniz mi? Yaralanma sonrası raporunuzu alıp sadece tedaviye geçtiniz ve 6 aydır ilgilenen olmadığı için 6 ay bekledikten sonra dava açarsanız hiçbir şey olmaz. Kazadan hemen sonra haklarınızı talep etmeniz için sanırım geçerli süre 15 gündü. Bu sene seçmeli dersim İş sağlığı ve güvenliği olduğu için oradan biliyorum.
Oyle birsey yok hocam size bagzı seyleri eksik yada yanlıs ogretiyorlar.Ben kaza gecirdikten 1 yıl sonra sıkayetci oldum.Hatta hastanede polis tutanagında kimseden sikayetci değilim dememe ragmen.Kazadan sonra 5 yıl sure içerisinde şikayetci olabiliyorsunuz.

asimetrik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam acilde bana sadece kırmız bir hastane kağıdı imzalatıldı hastane polisi tarafından,u yazıda net birşey okunmuyor,okuyabildiğim kazanın basit seyri,iş yerinde elektrik travma vs gibi birşeyler. birde ambulans ile kaza yaptk,yolun kalanını taksiyle geldik,sağlıkçı da bizimle taksiydi,o birşey imzalattı galiba okuduklarımdan. benim iş güvenliğim de geldi ama ben birşey imzalamadım. iş yeri evraklarında ne tutulmuştur bilmiyorum henüz. kendi iş güvenliğimiz olay sırasında şantiyedeydi,hastaneye gelmeden evvel panonun,vincin yakın çevresinin vs bütün videolarını kendi dilinden anlatım ile işte kaçak akım rölevesi,topraklama vs yok diyerekten kaydetmiş ondan o videoları aldım. Ama sanıyorumki iş verenden fazla bilgi alamam şu vakit itibariyle. periyodik bakım vs yapıldığını,evraklandığını sanmıyorum. sonradan düzenlenirse bilemem hocam.
Hocam acilde hastaneye ne sebeple geldiğinizi gösterir rapor ve hastane polisinin almıs oldugu ifade vardır.Siz hastanenin acil bolumune gidip durumu anlatın evrakların nüshalarını aslı gibidir olarak alabilirsiniz.