Vergi muafiyeti bambaşka hocam. Ev hanımları evde yaptıkları el işi ürünlerini satmaları için vergi dairesinden esnaf muafiyet belgesi alıyorlar. Bu belge olunca kapıda ödeme sözleşmesi yapabiliyorlar. Ve fatura kesmeden sadece vergi muafiyet belgesini koyuyorlar kargoya. Ne KDV var nede gelir vergisi. Tamamen faturasız her şey.
Senin dediğin gelir muafiyeti ise başka. Şahıs şirketi olup 29 yaşından küçüksen 3 yıl boyunca gelir vergisi ödemiyorsun belli bir limite kadar. Sadece kdv ve stopaj falan ödüyosun.
İnstagram satışçılarının çoğu esnaf muafiyeti ile satış yapıyo kapıda ödemeli ben bunu demiştim.
Bahsettiğin komple herşeyden vergi muafiyetini duymadım hocam. Ama sadece instagram üzerinden yapıyorsan satışlarını o zaman ETBİS'e kayıt olmana gerek yok. Sosyal medya üzerinden satış yapanların kayıt olması gerekmiyor diye yazıyor SSS sayfasında.