selamlar,
bundan bi 8 ay kadar önce sakarya bilişim suçları tarafından aranıp, ne iş yaptığım, internet ortamıyla aramın olup olmadığı ve bunun gibi birkaç soruya cevap vermem istendi. akabinde hakkımda bi soruşturma açıldığının bilgisi verilip, xxxx firmasında adıma bir web sitesi olduğu söylendi.
bahsi geçen firmayla görüştüğümde adıma saçma sapan yabancı bir domain üzerine +18 bir web sitesi olduğu bilgisine ulaştım. ancak siteye giriş sağlanamıyordu. ki kırklareli tarafından bir ip olduğu bilgisini de yine firmadan aldım. aynı gün içerisinde sakarya bilişim suçlarını arayıp konunun benimle bir alakası olmadığını, savcılıktan gelecek kağıtla ifade verebileceğimi söyledim. bekleyin dediler.
bu olayın üzerinden 3-4 ay geçtikten sonra bir kimlik kontrolünde polis arkadaş "sakarya bilişim suçları" olarak bir kaydın gözüktüğü bilgisini verdi.
sakaryayı tekrar arayıp bilgi almak istediğimde olayın +18 bir web sitesi olmadığını birçok bayanın fotoğraflarını ve telefon numaralarını bu bahsi geçen sitede paylaşıldığını öğrendim. savcılıktan kağıt gelmediği bilgisini de verdim.
polis arkadaşlardan detaylı kimlik kontrolü yapmaları için defalarca ricada bulundum, kiminin sisteminde gözüküyor kiminin sisteminde herhangi bir kayıt gözükmüyordu.
dün yine bir kimlik kontrol uygulamasında düne kadar "sakarya bilişim suçları" olarak gözüken kaydın "kişisel bilgileri saklama ve paylaşma" olarak değiştiğini öğrenene kadar içim daha rahattı
bu süreç nasıl işler, ne yapmam gerek (yılbaşından sonra geç kaldığımı bile bile savcılığa gideceğim), nasıl bir yol izlemem lazım, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim..
not : e-devlet üzerinde herhangi bir şey gözükmüyor..