Arkadaşlar merhaba kesinlikle bu konu şikayet veya kesinlik getiren bi konu değildir sadece düşündüğüm gördüğüm şeyleri sizlere iletmek istedim.
Mesela uzun uğraşlar sonucu 200-300 bin domain arasından jenerik domainleri buluyorum yoncu.com'da sorgulatıyorum sonrasında çoğu alınmış oluyor.
Yaklaşık 30 dk önce bulduğum boş olan bir domaini sorgulattım şuan(max 1 saat geçti) baktığımda dolu gözüküyor buna pek mümkünat vermiyorum.
Hepimiz biliyoruz yoncu firmasının parayı çok sevdiğini fakat domainleri içlerinden birileri mi alıyor acaba sorgulattığımız domainlere bakıyorlar mı en önemli sorum bu.
Mesela önce yoncuden 2 veya 3 domain sorgulatın ardından bu adrese girin sizlere yeni düşmemiş olsa bile .org .net vs. boşdaki hallerini gösterecektir.
Yani 1 değil 2 değil 3 değil çok fazla oldu benimde elimin alışık olduğu uzun senelerdir kullandığım bir firma olduğu için oradan bakıyorum ama anlam veremedim.
Daha önce başına gelmiş olan var ise yorum atarsa sevinirim daha yoncu den domain sorgulayacağımı sanmıyorum.

AGSoftware adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.yoncu.com/dusen_alan_adlari-1
Her sorguladığınız domain buraya düşüyor 1-2-3-4-5 diye gidiyor sayfa. Yoncu'de sorgulatmadan önce 10 kez düşünün derim. Etik kurallara aykırı bence.
Şöyle bi yorum geldi belki bu yüzden benim domainlerim de alınmış olabilir.