Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Spam yaptıkları için tam spam ya da katma değeri düşük içerik cezası yiyorlar zaten. IP yüzünden değil. IP yüzünden Google'ın bir cezası yok.

Google'ın aynı IP üzerinde SPAM yapan siteleri tarama ve cezalandırma kabiliyetine sahip olduğunu biliyoruz.

Ancak siz spam yapmıyorsanız asla ceza yemezsiniz.

Google kalite yönergeleri

Tam spam yediğinde neden olduğunu, katma değeri düşük içerik neden olur, ince tabir edilen içerik neden olur, sitenize doğal olmayan bağlantılar neden olur. Hepsini yukarıdaki rehberden öğrenebilirsiniz.

Sonuç:

Siteniz bu yönergelerden birini veya daha fazlasını ihlal ediyorsa Google bununla ilgili manuel işlem uygulayabilir. Sorunu düzelttiğinizde yeniden değerlendirilmesi için sitenizi gönderebilirsiniz.

IP ile alakalı bir ceza yok.

Ayrıca Class IP'nin SEO açısından ekstrem bir artısı yok.

Sadece paravan blog ağını gizlemek için artı sağlar. Sıralamada yükseltmez, site otoritesini arttırmaz.

Ben bu yüzden class IP'lere dünyanın parasını vermek yerine farklı farklı hosting firmalarından A-CLASS IP toplayıp, paravan ağını öyle oluşturuyorum. Aylık fiyatına neredeyse yıllık ağ kurup, çayımı yudumluyorum.

İyi çalışmalar.
Yorumlar tabi ki farklı olabilir. Ya da tecrübeleriniz.

Ancak sizin söylediğiniz yönteme göre +18 ya da illegal sitelerin olduğu bir sunucuya sitenizi koyduğunuzda bir süre sonra olan durumu izleyebilirsiniz.

SEO Ip lerin ekstrem bir artısı yok diyorsunuz ancak yine firmalardan Class IP hostingler alıyorsunuz. Sadece paravan ağı dediğiniz sebeple.

Paravan ağı yani link inşaası zaten SEO çalışmalarının en temel yapısıdır. DOlayısıyla farklı IP deki sitelerin etkisi önemli demekki.

Velhasılı yinelemek gerekirse tecrübeniz ve görüşünüz farklı olabilir tabi.

Fakat yorumlar bazı gerçekleri değiştirmez.