recepasann adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam haksızlığa gelemiyorum.
Haksızlık yapılırsa sesinizi uygun bir dille çıkarmanız kadar doğal birşey olamaz.Ki staj dönemimde haksızlık sebebiyle Türk Telekom şube müdürümü şikayet etmiştim bende.(O zamanlar özel değildi.)
Ama sizin yaptığınız bence haksızlığa ses çıkarmak değil, insanları sorgulama, eleştirme aşamasına geçmiş.O genel müdür yerinde ben olsam stajyerlere de verilmesini emrederdim.Adam sadece kadrolu çalışanlara verilmesini istedi diye ses çıkarmanız haksızlığa ses çıkarmaktan ziyade uyumsuzluk olarak algılanmış ve bu düşüncede birisiyle çalışmak istememişler.
Burada firma tarafından yapılan şey sadece etik değil.İş hayatı acımasızdır, etik değil diye insanları suçlayamazsınız, firmanın sizi istihdam etmek için bir mecburiyeti yok, aksine sizin işi öğrenmek için firmaya ihtiyacınız var.Bu mantıkla hareket ederseniz a kişisi xxx tl maaş alıyor, neden bana xxx tl maaş vermiyorsunuz sorularıda gündeme gelmesi lazım.Yada bazı firmalar sadece yönetici kadrolarına yılbaşı hediyesi verir, ve değerleri de birbirinden farklılık gösterir.Bu firmanın insiyatifinde olan birşeydir.Kısacası bu haksızlık değil, sadece etik olmayan bir davranış.