c++ büyük bir dünya hocam, tam hakimiyet söz konusu olamaz. Dil, yazilimcisina güvendigi icin bir cok seyi yazilimcinin kontrolüne birakabiliyor. Oncelike C++ i belli bir seviyede ögrenmeye bak. Daha sonra bahsettigin konu üzerinde kendini gelistir. Ama oncelikle temel programlama bilginin olmasi lazim. Okulda bizimkiler deitel'in c++ kitabini kullaniyordu. Sistem yayinciliktan türkce kitabi da var c ve c++ diye
https://www.nobelkitap.com/c-ve-c-31413.html
ancak bu kitap cok satildigi icin bulman zor olabilir, ikinci el olarak arayabilirsin. Bu kitap baya bir tavsiye edilir türkce kaynak olarak. Youtube videolari ne kadar iyidir ne kadar kötüdür bilemem..
Diger yazdigin; 3rd plugin tam olarak nedir belli degil, yani 3. parti bir eklenti ama ne mesela? Reverse engineering gerekli yerde lazim olacaktir, ama en cok gerekli olan debug yapma olacak. En kolay sekilde zaten yapilacak is, bellek üzerinden oyunu manupile etmek olacaktir. Elbette online oyun oldugu icin kendilerine göre güvenlik önlemleri koymus olabilirler, belki aradaki iletisimi de degistirmen gerekecek vs. Asm (assembly dili) de bambaska bir dünya. Daha cok cracking ve elektronik yazilimda kullaniliyor. Ancak bilinmesi elbette faydalidir ve isine yarayacaktir. Cünkü makine dilinin bir üst seviyesi assemblydir. Ege exeyi patchleme gibi bir amacin varsa zaten assembly bilmen lazim. Cok eskilerden görsel egitim seti diye bir firma vardi, onun assembly egitimi vardi, gayet iyiydi ama tam senin istedigin alana yönelik degildi ama yine de temel seyleri ögrenebilirsin. Onemli olan assembly komutlarini okuyabilmen, atlamalari, iletisimi cözebilmen gerek, bunun icin de ollydbg gibi yazilimlar kullanarak adim adim ilerleteceksin. Yani yapmak istedigin is aslinda birden fazla alana hitap edebilecek bi sey.
Ama öncelikle C++ ögrenmekle ise baslayabilirsin. Ancak ögrenmek coook uzun zaman alacaktir. Ama bu isi yapmak istiyorsan sart.
kolay gelsin