Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doğru olabilir ancak çevremde KKTC şirket kurmuş kişilerden ben böyle bir şey duymadım açıkçası.
Belki KKTC de akrabaları vs. ile ortak pay usulü bir şekilde kurmuşlardır.
Söyledikleriniz doğru olabilir ancak bir şekilde bunun ödenmeden de kurulabileceğine dair bir sürü makale ve şirket söylemide var nette.

Ayrıca buradaki (https://tr.sfm-offshore.com) canlı chat teki kişi ve bana gönderdikleri mailde de dendiği üzere 4,000€ ile size yaptıkları danışmanlık sonucunda 100,000$ sermaye beyan etmenize gerek yokmuş.

Yani üçüncü sayfa diye tabir edebileceğim gerçek mali müşavir veya resmi websiteler haricindeki kişilerin beyanlarını dikkate almıyorum, örneğin sizin paylaştığınız offshore adresi gibi. Bahsettiğim üzere banka hesabından 100.000 dolar yatırılıyor ardından bloke kalkınca o hesaptan çekiliyor. Yani başkasının 100.000 dolarını kullanıyorsunuz çünkü en az 100.000 dolar yatırmanız gerekir. Tabi bu süreçte, evrakta sorun çıkar mı, bir pürüzlük yaşanır mı yaşanmış bir tecrübe yok zira bu işlemi gerçekleştiren şirket sahibi dostlarım kendi imkanlarıyla açmış kişilerdir. Dediğim gibi kıbrısa düzenli gidip geldiğim için ve iş yaptığım için bu bilgilere vakıf olduğumu söylemiştim. Akrabanız KKTC vatandaşı bile olsa yabancı yatırımcı statüsündesiniz. "Yabanci hissedarharin payı %10'dan az olamaz, Yabanci gerçek veya tUzei kiilerin §irket kurmasinda, ortakhia katilmasinda, ortakhik oranlarini %49'un üstüne cikarmasinda, sermaye artirimi, tasfiye, birIeme, itirak gibi deiiklikIeri yapmasinda Ekonomiden Sorumlu Bakanhiin onayi gerekir." http://www.rkmmd.gov.ct.tr/Portals/1...BCr%20yeni.pdf
Eğer şirket kurulmanın amacı ülkeden siyasal veya belirsizlik durumlarından, vergilerden veya başka sebeplerden dolayı ise bir yabancı turist bulun, karşılıklı konuşun, evlenin sonra ne planınız varsa, gerçekleştirmeye başlayın. Ha Kıbrıs'ta, ha Almanya'da, ha Antarktika'da. Amerikadayken 3000 dolara çocuk bile yaparım sana diyen bile vardı.Bu da başlığı açan arkadaş için kişisel yorumumdu.