isayasa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir konuya 10 etiket giriyorsunuz diyelim. Sitenizde 500 makale varsa bu 5000 adet etiket sayfası demektir. Kimsenin ziyaret etmediği, 5000 çöp sayfa... Site kalitenizi düşürüyorsunuz.
Google'ın kendi servisi olan Blogger'da varsayılan robots.txt ayarlarında etiketler indekslenmeyecek şekilde düzenlenmiştir. İşe yarar bir şey olmadığı buradan da anlaşılabilir.
Merhaba, çöp sayfa olarak değerlendirmenizi doğru bulmuyorum açıkçası. Bu söylediğiniz spesifik bir kategoriye ait içerisinde çok fazla yazı olmayan bir siteyse doğru. Ama büyük siteler için bu varsayımınızın yanlış olduğunu düşünmekteyim.

Şöyle bir örnekle ifade etmem gerekirse;

hürriyet, sözcü vs gibi büyük bir haber sitesini baz alalım mesela. (news kısmını karıştırmıyorum)

Meral Akşener ile alakalı belki hergün veya iki günde bir haber giriliyordur muhtemelen. Ve siz de biliyorsunuz bu şekilde herkesin kategorisi açılmaz.
Meral Akşener'i konu alan her habere merak akşener diye etiket girilse. O etiket sayfasına çalışma yapılsa nasıl olur sizce?

Google'da birisi "meral akşener" diye arama yaptığında bu etiket sayfası çıksa karşısına ve kişi buraya girdiğinde aradığı saf kelime olan Meral Akşener ile alakalı tüm haberleri karşısında bulabilecek. Kullanıcı deneyimi tavan yapacağı gibi. O etikette devamlı trendde kalacaksınız.

Google'ın kullanıcı deneyimine ne kadar önem verdiğini biliyorsunuz.

Benim şahsi düşüncem bu şekildedir.