SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@radmin öncelikle bu konu ve diğer yorumlarınız için çok teşekkürler. Nedense ben şunu anladım forumda konu açanlar için eldeki bulgurdan olmamak adına bir kurulum bile nasıl yapıldığını anlatmaktan çekinenler var. Tamam artık mining yapmak çok zor btc ve etherium için ancak diğer alt madenleri görünce ve beklentileri olanlara bakınca ben dahil herkes girmek isteyecektir. Bir sorum olacak ve bunu buradan açıklarsanız sevinirim
konunun ilk giriş cümlesinde lu ifadeler var:
rx vega 64 örnegin 37 hashrate ile üretim yapıyor fiyatı 3500TL civarında
rx 570 örnegin 27 hashrate ile üretim yapıyor fiyatı 1300TL civarında

Bu şu demek 1 tane vega64 alacağıma madencilik için 2 adet rx 570 alsam 27+27=54 hashrate'e 2600TL ye ulaşırım demek.

Kısaca yüksek para verip az kazanmak yerine düşük ücretli 2 cihaz alıp kasmak daha mantıklı ve bunda da hem fikiriz. Pool havuzlarında diyelim ki etherimu dediğiniz 2 kartla ben buldum direk bana mı geliyor o 1 etherium yoksa havuzdaki herkese mi paylaştırılıyor kazım miktarına göre. Şöyle bir mantık çıkıyor havuz içindeki Davut amcanın cihazları benden kat ve kat üstün ve daha fazla kazım yapmış dolayısı ile en çok pay ona mı gidiyor.
Şöyle bir şey yapılamaz mı evden biz kazıyoruz havuz hesabına değil de direk kodu bulmaya odaklanamaz mıyız. Son sorum ise etherium değilde Monero kazmak için (XMR) hangi cihazı tavsiye edersiniz şöyle bütçe 10k ya kadar
Hocam olay tam olarak şu.
- Sistem size para vermiyor.
- Sisteme yaptığınız katkı kadar (Hashrate başına) , sistem size her dakika başında etheryum ödülü veriyor.
1mh/s Hashrate için ödül = 0,000001Ether/Dakika ödül var gibi düşün.
- Sisteme yaptığınız katkı Toplam Hashrate gücünüz oluyor. Sistem Hashrate gücünüze bakar.
İster 1 kart ister 10 kart ile destek olursunuz.
-Şu an 10 ekran kartı ile 1 Etheryum miktarı ödül kazanılıyor aylık.

Havuzda kazım yapmak neden gerekli ve önemli?
256bit yani 256 adet 1 ve 0 dan oluşan bir evren. 2^256 yani 10^77 büyüklüğünde bir dünyada iğne arıyorsun.

10^77 ne kadar büyük olabilir ki?
Tüm kainatta 10^80 tane atom olduğu düşünülüyor. Bu kadar büyük bir evrende aradığın şeyi tek başına bulman imkansız oğlu imkansız. Ama bizim kazım yaptığımız ethermine.org havuzunda 1.5milyon ekran kartı ile kazım yapılıyor. Doğru sayıya denk gelme ihtimali evde tek başına kazım yapmaktan en az 1.5milyon kat daha fazla. Ekran kartlarından biri denk gelip bulursa hepimiz ödül alıyoruz.

RX570 serisi Fiyat/Performans/Elektirik olarak şu an için Dünyada üretilmiş en iyi kart.
Kendi gözlerin ile görmek isterse
http://whattomine.com/ sitesine girip test edebilirsin. Kartları tek tek seçerek Calculate yaptırıp bak.
Monero CryptoNight algoritmasını kullanıyor.

Julius adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben Radeon RX580 Gaming 4GB 5 adet ekran kartını takınca 3 tanesinde ünlem çıkıyor.
1 ekran kartıyla deniyorum 1.9 mhs veriyor. kablosuz modem ile bağlanıyorum acaba hıza etkimi ediyor.3 ekran kartı ile 17mhs veriyor kart başı https://ibb.co/eBvLuw
2 tane ekran kartı takınca acayip kasıyor kafayı yedirecek ya bu sistemi kuramadım gitti.
sök tak malzemeleri bozacaz o kadar masraf boşa gitti
Ankarada bu işi yapan arkadaşlar varsa ücret karşılığı bana yardım ederse sevinirim.Yoksa ben bu işi beceremiyecem.
alldığım malzemeler https://www.r10.net/1072992557-post85.html
Öncelikle windows işletim sisteminde mining işi yapılmaz.
işletim sistemini bir flashdiske kurup sistemi bununla boot et.
rx580'in en az 22-23mh/s hashrate degerine ulaşması gerekli. Bu rakamlara ulaşamıyorsa aldığınız riser sorunlu olabilir. başka sağlam bir riser ile dene. riser versiyon 09 ile deneme yaparsan çok iyi olur.