Düşüncelerinize saygı duyuyorum yalnız bende şunu sormak istiyorum. Konuyu açarken bile tavsiye alacağımı belirterek açıyorum. Yani illaki arkadaş yapacak ta duaya ihtiyacı yokta bunun gibi terimler kullandım sanki. Ben sadece doğru mudur değil midir yapılırsa ne gibi şartlara göre yapılır buna benzer cevaplar almak istiyorum. Ama siz başka bir çare kalmamış gibi sert çıkıyorsunuz bana.
Hocam sonuçta burası dini bir forum değil.Bu tarz foruma bu tarz bir konu açıldığında alınan tepkiler normal olarak karşılanmalı bence. Yorumlar içinde caiz diyende var değil diyen de var. Artık bunları okuyup karar verecek olan sizlersiniz.Çok sert tepkiler gelmesi sizi kötü niyetli düşünyorlar gibi gelmesin, hepimizin hassas olduğu konular vardır.Şahsen benim için de çok tesr bir konu insanların düşünce biçimini etkileyebilecek bir şey ne caiz ne ahlaki ne de makül geliyor.İşi yaracağına inanmıyorum ama yarıyorsa bile bunun insana ilaç verip kendini patlattırmaktan bir farklı yok.
herkez bişeyler söylemiş. bazı şeyler sözlükten bakıldığında okunduğu gibi değildir. bilmeyen yanlış anlayabilir.
biliyosunuz padişahların vefklerden oluşan giysileri vardı.
vefk caizdir. fakat ne için kullanıldığı ve oraya ne yazıldığı önemlidir. vefk iyi şeylerde kullanıldığı gibi büyüvari şeyler için de kullanılabiliyor.
bazı ayetleri ve isimleri birtakım yöntemlerle şifreli bir şekilde yazılımı denilebilir vefk için. öyle herkesin harcı değildir.
bahsettiğiniz şeyi kime yaptıracaksınız. vefk yapıcak ama o vefkte neyi şifreleyecek. bunları siz kendiniz yapmadığınız için kesinlikle güvenilir birisi olması lazım. ince bir çizgi var ona dikkat edilmesi gerekir bildiğim kadarıyla...
Hocam padişahların yaptıkları herşeyi caiz olarak nitelendirmek çok yanlış. Adamların tek dini özellikleri halifeliktir onu da nasıl kazandığımız belli. Burada yanlış anlamayın işin siyasi devleti boyutunu kastetmiyorum. Osmanlı padişahları devlet adamları ve başarılı birer devlet adamları. ama bu onları güvenilir dini kaynak yapamaz. Bu tarz elbise giymelerinin çok farklı sebepleri olabilir. Ben şahsen caiz olduğunu düşünmüyorum bu konuların. Herhangibi bir kaynak da görmüş değilim. Bulaşmamak bulaşmaktan iyidir.
----------------
hz ayşenin hakkında konuşulanlar için kimin ne yaptığına bakarsanız hem bunlar sizin için bir çözüm yolu göstermiş olur hem de günaha girme riskinden korur. Anladığım kadarıyla piyasada bazı dedikodular dönmüş arkdaşınızın ailesi de bunun için kıza tepki gösteriyor. Öncelikle tavsiyem arkadaşın için bu dedikoluların doğru olma ihtimallerinden kendisinin de kız arkadaşıyla arasında sorun olur mu olmaz mı buna kesin karar vermesi lazım. Eğer sorun olacak bişeyse kesin araştırsın ona göre şimdiden geleceğine karar versin çünkü zamanın ne göstereceği asla belli olmaz. ben güveniyorum muhabbetine girmeyin. Yok onun için sorun değilse zaten kimse için er ya da geç sorun olmayacaktır. Aileyi konuşarak ikna etmek böyle okumakla üflemekle ikna etmekten daha iyidir. Bu tarz şeylerin etkisi geçerse çok farkı durumlar olabilir.
Belki bunlar için bana kızacaksınız ama okudum bölümle ilgili olarak da gerçekten bu durumların ilerki zamanları çok çok olumsuz şeyler okudum,duydum. Geleceğinizi bugunden kesinleştirinki neydik ne olduk demeyin.