CtrL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Daha önce hayatım boyunca; 3-4 ay yüzmek ve birkaç yıllık basketbol serüvenim hariç hiç spor yapmadım.
Şimdi bir spor salonuna yazılıp düzenli olarak güç sporu yapmak istiyorum. Güç sporu derken; vücut geliştirme deyince yanlış anlaşılıyor. Vücudumu geliştirip kaslı olayım, şişeyim gibi düşüncelerim yok. Vücudum cılız kalmasın, güçlensin, kaslarım kendisine gelsin istiyorum. Tabii bu süreçte kas gelişimi olduğu için illa ki vücudum gelişecek.
Herkes farklı bir şey söylüyor, daha önce gitmediğim için spor salonlarında bana boyuma, kiloma göre vs. program çıkartıp yardımcı olabilecekleri konusunda emin olamıyorum.
İstanbul'da olanlar için söylüyorum; MacFit e gitmeyi düşünüyorum.
Spor yapan, bu konuda yardımcı olabilecek; nereden başlamalıyım, neler yapmalıyım? arkadaşlar var mı?
Yaklaşık 3 yıldır vücut geliştirme ve spor (yüzme, koşu vs.) yapıyorum. Kesinlikle öneririm. İnsanı dinç tutan aktivitelerin başında geliyor. Çoğu kişi vücut geliştirmeyi yanlış anlıyor. Vücut geliştirmek zaten seni güçlendirir. Güç sporu olarak powerlifting var. Ancak genelde bu sporu yapan kişiler yağlı olup fazlaca karbonhidrat tükettikleri için normal kişilere göre çok çok daha güçlü oluyor. Ancak görünüş olarak çok güzel durmuyor.
Aslında vücut geliştirmeninde alt başlıkları var. Zaten profesyonel olarak gerçekten vücut geliştirenlerin çoğu streoid aldığından anormal derece şişmiş ve kaslanmış oluyor. (Tabi ki yine o dereceye gelmek için çok çabalamak lazım. Çok emek veriyorlar. Burası ayrı bir konu)
Normal bir insanın yaptığı vücut geliştirme plaj vücudu diye tabir edilen yağsız kaslı fit olan vücuttur. Zaten her insanın sınırı belli. Doğal yollarla yaptığınız taktirde bir süre sonra kaslarınız büyümeyecek ve korumaya yönelik çalışacaksınız O yüzden vücut geliştirme yapın. Yağ oranın nasıl ?