Hocam bu tür konularda sizin duygularınızla çok fazla hareket edişinize birden fazla şahit olduğum için yazıyorum.
Öyle postlar atıyorsunuz ki insan sorgulamıyor değil.
Devlet almışsa bir bildiği vardır. Almışlarsa almışlardır gibi bir söz olamaz. Şöyle ki devleti oluşturan yine biz insanlarız ve insanlar hatalı kararlar alabilir.
Devletin bir karar olması ilahi bir karar değildir. Her kararın doğruluğundan şüpheye düşmeyin tarzı bir mesajınız var.
Ki devletler arasında insan hakları ihlali yapan ülkelerin başında bizim devletimiz ilk sıralarda ofansif bir oyuncu görünümü çizdi her dönem.
İş sizin anlattığınız kadar güzel ve toz pembe değil. Neymiş insan hakları mahkemesinde hak arasınmış.
Böyle bir atılmın sonucunda hain damgası yemesi çok az ihtimal değil ne yazık ki.
Olayın doğruluğu veya yanlışlığı hakkında bir söz söylemeyeceğim.
Kişileri dinlemeden kararlar ve yargılar vermiyorum.
Lakin birçok konuda bahsettiğim tarzda postunuz olmasından dolayı bu mesajı yazma gereksinimi duydum.
Hocam, burda benim anlatmak istediğim hükümet değil, DEVLET...Konuda da belirttiğim üzere, hakkında böyle bir iddia varsa, kişi bu iddiayı yalanlıyorsa, bu iddiayı çürütmek ile mükelleftir.Hakkında suç isnad edilen kişi hakkında böyle bir durum varsa veya yoksa, bunu ispat edene kadar suçsuzdur

Buraya kadar bir yanlış var mı hocam? Bence yok...
Sanki hükümet ne derse doğrudur dedim! Burda DEVLET'i oluşturan sen ben veya bizim vergilerimizle ADALET'i savunma mekanizmasındaki YETKİLİ kişilerin verecegi kararlar önemli... Örnegin yargı bu kişiye yanlış karar vererek hükmetti...Bu akademisyen ne yapacak? Bu kararı bir üst mahkemeye taşıyacak...Haklı oldugunu ve böyle bir suça iştirak etmediğini biliyorsa en son çare Avrupa İnsan Hakları amhkemesine gidecek.. Burda ilgili kişiyi,fikrini hatta resmi hakkında bilgim olmayan herhangi bir önyargım olmadan yapabileceği şeyleri söylüyorum..
Haklıysa haklıdır, haksızsa ve bu durumu oanylıyorsa devlet yapar devletliğini... Ben, herşeyde devlet mekanizmasının %100 doğru çalıştıgını söylemiyorum..Deli olmak lazım böyle birşeyi söylemek için yada Afrika'nın bir kabile köyünde yaşıyor olma lazım... Devletin çarkları bazende suçsuzları ezer...Ama, suç isnad edilen kişi, böyle bir şeyin olmadıgını kanıtlamakla mükelleftir.