tzengin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu uzatmak için yazmamıştım sadece konuyu açıklığa kavuşturmak için yardım etmek istemiştim hocam.

1) Otobüs firması için en iyi logo otobüs içeren değildir, ulaşımcı firmaların bir çoğuna bakabilirsiniz yerelden başlayarak. Birçoğu başarılıdır.
2) Aynı hale getirseniz zaten aynısı olacaktır yani sizin "benim" deme hakkınız kalmayacaktır, yapan herkes böyle düşünür zaten. Tersine psikoloji.
3) Corel kullanmadım, biz Adobe'cuyuz hocam
4) Trace Bitmap, bizdeki diliyle yani amacına uygun olarak görüntüyü kesen bir araçsa zaten görsel kötüyse düzgün kesmeyecektir. Baştan çizmeniz gerekecektir ve 2. maddeyi destekleyecektir.
5) Senelerdir bu sektördeyseniz eskiz olmadan ortaya logo çıkmayacağını biliyorsunuzdur.
6) Son dediğinizde haklısınız, o da insanların tipografi ve önemini bilmemelerinden kaynaklıdır. Bunu bilmek zorunda da değillerdir.

Çözüme kavuşması dileğiyle,
Sevgiler.
Eskiz olayını şuanki gerilmemle exif olarak anladım. Genelde çalışmalarımda eskiz oluşturmam direk aklımdakini yansıtmaya çalışırım realde çizimim pek iyi sayılmaz o yüzden direk program üzerinden amacıma ulaşırım.