kndmr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@tzengin Otobüs firmasına yapılacak olan bir logoya koyulacak olan en iyi şey bir otobüstür ile ilgili çalışmadır. Arkadaşın resim olarak attığı görseli daha önceden bulmuş olsaydım sizce çizdiğim otobüs ile hatlarını bire bir aynı hale getirmezmiydim ? Hadi onu geçtim indirdim diyelim görseli Trace Bitmap yapmak daha kolay olmazmıydı neden kendimi yorupda logoyu tekrardan çizeyim ? Eskiz konusuna gelince bu bir dijital makinadan çekilen bir resim değil. Corel dosyasını açın ve corel hakkında bilginiz varsa sağda Object Manager var ordan tek tek yapılan işlemleri inceleyin ve Document Properties alanında kontrol edin renkleri vs.. kullanılan tüm renkler CMYK ( trace bitmap yapmış olsaydım şayet renkler RGB olurdu).

Uzun lafın kısası senelerdir bu sektördeyim ve yüzlerce referansa sahibim bir çok logomda marka tescili yapılmış vaziyette. O yüzden böyle bir meblada ödül için googleden alıp editleyip sunacak olsam kendi vicdanım rahat olmaz.. 10 TL logo yapıp konu açanlar için yorumlarını saklasın grafiking arkadaşımız. Ben onun amacını az çok biliyorum o yüzden bu muhabbeti daha fazla sürdürmek istemiyorum. Ben çalışmamı yaptım ve çalışmamında arkasındayım. r10 logosundaki R10net yazı karakterini değiştirip yeni bir çalışma yapılsa bile bazı arkadaşlar burda R10 yazı tipi değiştirilerek logo yaptı derler.
Konuyu uzatmak için yazmamıştım sadece konuyu açıklığa kavuşturmak için yardım etmek istemiştim hocam.

1) Otobüs firması için en iyi logo otobüs içeren değildir, ulaşımcı firmaların bir çoğuna bakabilirsiniz yerelden başlayarak. Birçoğu başarılıdır.
2) Aynı hale getirseniz zaten aynısı olacaktır yani sizin "benim" deme hakkınız kalmayacaktır, yapan herkes böyle düşünür zaten. Tersine psikoloji.
3) Corel kullanmadım, biz Adobe'cuyuz hocam
4) Trace Bitmap, bizdeki diliyle yani amacına uygun olarak görüntüyü kesen bir araçsa zaten görsel kötüyse düzgün kesmeyecektir. Baştan çizmeniz gerekecektir ve 2. maddeyi destekleyecektir.
5) Senelerdir bu sektördeyseniz eskiz olmadan ortaya logo çıkmayacağını biliyorsunuzdur.
6) Son dediğinizde haklısınız, o da insanların tipografi ve önemini bilmemelerinden kaynaklıdır. Bunu bilmek zorunda da değillerdir.

Çözüme kavuşması dileğiyle,
Sevgiler.