egemenkorkmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhabalar konunun çok yabancısıyım 150 bin tl gibi bir bütçem var ama nasıl hesap açılacak ne yapılacak hiç bir fikrim yok yardımcı olacak arkadaş var mı? hesap nasıl açılır bitcoin nasıl alınır vs.
Hocam kısa bir özet geçeyim, btc satan Türk firmaları var fakat çok güzel komisyonları ile biraz cep yakıyor, forumda yap desem bu kadar parayı verip güvenebileceğin biri var mı bilemem. local bitcoins var buluşarak işlemini yapabilirsin.
Ama diyorsan ben şirketler üzerinden alayım, hem fazla sorun yaşamam, Paribu'yu kullandım önerim o tabi ki.
Cüzdan konusuna gelirsem, offline cüzdan almanı öneririm.
örnek: https://www.teknostore.com/products/...itcoin-cuzdani
Fakat ben yine efsanevi bir bilgiye sahip olmadığım için ve almadığım için alan bir arkadaş tam öneri verirse daha iyi olur.
Eğer online normal bir cüzdana sahip olmak istiyorsan tavsiyem blockhain https://blockchain.info/tr/wallet/#/signup

Büyük para ile giriyorsunuz, eğer güzel al-sat işleri yapabilirseniz borsalarda büyük paralarda iyi kazançlar elde edilir. Fakat takip etmeniz ve biraz bilmeniz lazım, belli başlı değerlenebilecek altcoinlere biraz para atıp beklemekte lazım.
Maalesef şu sıralar, her gün 1 coin efsanevi %30 - %200 lere bile yakın değerlenip ardından patlıyor.

Bence biraz düşük para ile girip azcık kuracalayıp deneyim elde etmek lazım, fakat diyorsanız şu kesin değerlenecek acil girmem lazım, o zaman girersiniz.