Serfiraz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bir yer açtık diyelim vergi için bizim mi başvurmamız lazım yoksa onlar kendileri mi geliyorlar?
Bir yer açmaya karar verdiğinde uzun uzun anlatırım hocam

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sayın başbakan şuan tv de 2018 ekonomi düzelecek diyor 😂
Yersen.

PaSaSa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
devlete giremiyorsun, özel sektörde iş sahiplerinin baskısı ve verilen az ücret emirler kötü sözler duymalar vs. insanları bıktırıyor ve kendi işim olsun istiyor bu kezde karşısına kiralar vergiler vs. çıkıyor durum genel anlamda kötü yani, esnaf olacaksan dükkan senin olacak kira vermeyeceksin anca ozaman düzgün birşey yaparsın
Dükkan kendinin olsa işlerin kötü bile gitse kapatıp kiraya verirsin yine seni kurtarır...ben bu zamana kadar 100 Bin TL kira ödedim

kasirga098 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim peder çok çok küçük esnaf tv tamircisi uydu vs işler yapıyor 2001 krizinde dükkanı kapatmış denizlide bir fabrikaya gitmiş çalışmaya bakmış ben burda yapamam diyip tekrar dükkanı açmış 30 senedir esnaf 2 katlı ev+dükkan 2008 sıfır kangoo + 2014 de sıfır fiorino şuanda benim desteğim ile bir ev ve sıfır araba daha aldık işini düzgan yapan herkse Allah veriyor
Allah yürü ya kulum demiş siz koşmuşsunuz maşallah

vezirhan55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vergi olayında en büyük kazık stopaj verigisidir bana göre dükkan kiraladım diye üstüne birde stopaj veriyorum esnaf olanı yolmak üzerine kurulmuş bir sistem almış başını gidiyor başka bişey değil
Stopajın mantığını ben halen çözemedim.Neyin bedeli stopaj bana ne faydası var?Yok

SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burada bir yanlışlık var zira o dediğimiz vergidir vs o kadar fazla yok. Ayrıca küçük esnaf isen kesinlikle pos cihazı alma müşterim çok olsun diye düşünerek pos cihazı alınmaz zira zarar edersiniz. Sıcak paranın hali başkadır. Boşuna bankalara para ödenmez pos cihazı için.
Ayrıca vergilerden bahsetmişsiniz ben büfe işletiyorum yılda bir kez vergi ödüyorum o da bu yıl 200 TL gibi bir rakamdı. Muhasebeciye gerek yok büfelerde gidip esnaf sanatkalarda kendin ödüyorsun muhasebe kaydı gibi işlemlerde el ile kesilen faturalar var günde bir kez kessen kafi. Ayrıca esnaf olmak zordur yeter ki yolu yordamı bilene.
Siz basit usül olduğunuz için birçok vergiden muafsınız..Ben gerçek usulüm pos cihazı kullanmak zorundayız %80 kredi kartı kullanıyor müşteriler..
Büfelerde bitti artık büyük marketler küçükleri ezdi

ATASEVEN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
15 yıllık tekelciyim o vergileri stopajı geçtik... 10'da kapatma muhabbeti polislerin baskısı.. arkadaşın dediği gibi elinde iphone 8i xi bilmem nesi 50 kuruş değil 10 kuruş hesabı yapan tipler..
uzun parlement'e 13.50tl verip çocuğuna 1 sakız almayıp fiyatlara yine itiraz edenler..
22:00 mantığı nedir Allah aşkına! 10 dan sonra satınca şikayet edilirsen cezası 100 bine kadar çıkıyor bir tanıdığımızın başına geldi bu sistem nereye kadar böyle gidecek bakalım hayırlısı