PaulKellerman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kripto para birimi tanımı ;Açık kaynak koldu sınırlı sayıda belirli bir işlemin ifade biçimi şeklinde tanımlayabiliriz en kısa şekilde.
Örneğin ben bir hizmet veriyorum ve bu da karşındaki insana tokat atma eylemi olsun ve diyorum ki bunu sadece 100 kişiye yapıcam hayatım boyunca. Ve bu eyleme her hangi biri bir değer biçer ise o eylemin bir değeri olur. Google adsense gibi düşünebilirsiniz. arz talep. Bu kadar çok paranın karşılıksız olarak üretilmesi ( altın karşılığı olmadan) bir süre sonra paranın değerinin kaybolmasına neden olmaktadır. Dünya üzerinde var olan para giderek artıyor karşılığı olmadan. Ekonomici değilim ama bir yerde patlak verir.
Zamanla zaten çöp paralar silinecektir ve belli bir duzene girecek gibi. Tabi bunlar kendiliginden olmuyor cunku bunlarin bir merkezi yok gidip kapatasin.
Borsa firmalari bunlari ayiklayarak belirli bir duzene oturtmasi gerekiyor. Sonra kendiliginden kaybolacaktir. Ama gercek su bitcoin kesinlikle silinip gitmeyecek. Alt coinler patlak verebilir bu kacinilmaz veriyorlarda zaten.