Dostnamez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabi baktırmak isterim açıkcası bikaç site var baktırmak istediğim. Bu hitle ve geçirilen zaman hakkında söyledikleriniz netmidir. yoksa kendi düşünceniz mi ?
Hocam şimdi şöyle söyleyeyim ben size. Biz özellikle bir çok sektör de "fiyatları" kelimesin de çalışmalar yaptık. ayakkabı fiyatları, yeni samsung çıkıyor ya hani samsung s6 fiyatarı gibi gibi. bu tarz kelimeler de hep yüksek sıralara oynadık. fakat bu snippet olayı çıktıktan sonra insanların daha çok ziyaret ettiği siteler daha çok yukarı çıkmaya başladığını gördük. Şimdi şöyle düşünün benim bir sitem var ve rakibim hepsiburada. Benim sitem hepsiburadayı yaptığım seo ile geçiyor. Ama hepsiburada snippet ile daha yukarı çıkıyor. Burdan biz şunu çıkardık. Hepsiburada daha çok hit ve daha çok zaman geçirmeli site olduğu için hep snippetta en ön sıralarda çıkıyordu. Tabi buna ekstra olarak domain istikrarı da önemli. Bundan 1 sene önce cinsel ürün sektöründe bir müşterimiz ile çalışmaya başladık. Adamı biz çıkartıyoruz, TİB sitesini kapatıyor. Biz çıkartıyoruz TİB sitesini kapatıyor. En sonunda sitesi hiç çıkmamaya başladı. Onun yerine daha köklü ve satış yapmayan sadece bu ürünler hakkında bilgi veren siteler kelimeleri kontrolü altına aldı. Çünkü o domainler hiç kapanmadı. Doğal olarak istikrarını korudu. Anlıyorsunuz değil mi?
Birde ek olarak: Snippetlar sürekli değişen şeylerdir. Mesela bir arama yaparsınız rakibiniz snippet ile en yukarıdadır. 5 dakika sonra aynı aramayı tekrar yaparsanız bu sefer başka bir site snippet ile çıkmıştır. Buda ne demek? İki site en çok istikrarlı site olduğu için Yani siteye giren kişinin ortalama ziyaret süreleri en yüksek iki site olduğu için aralarında sürekli rekabet sürer.