Akustik travmaya bağlı çınlama ise açık konuşmak gerekirse bende 3 yıldır çekiyorum gerçekten bu konuda okumadığım makale , araştırma ,
yeni ilaç deneyleri filan kalmamıştır sonra akışına bıraktım.Sorun iç kulaktan kaynaklanıyor beyinin kompleks yapısından dolayı sorunun mekanizmasını
tespit edememişler çünkü tinnitus olayının onlarca sebebi mevcut veya etmişlerse bile nasıl düzeltilebileceği konusunda herhangi bir ilaç bulamıyorlar.
İç kulaktaki sinirlerin veya tüycüklerin zarar görmesinden çınlamanın olduğu söyleniyor. Sonradan çınlama olan kişilerin yüksek frekanslarda
işitme kaybı olduğu düşünülüyor 13000HZ yukarısı filan 20000HZ lere kadar.
Doktora gittiğinde 8000HZ'e kadar işitme testi yapar ve genelde işitme kayıpları buralarda tespit edilmez. Yapman gereken birşey yok ama kendini
rahatlatmak adına birşeyler deneyebilirsin vitamin desteği falan filan. Yeni ilaçlar deneniyor hatta oto-311 şeklinde bir ilaç FDA onayı aldı testlerine
başlıcaklar ancak araştırmadığım için zamanlarını bilmiyorum. Bunun gibi pek çok araştırmalar devam ediyor 5 yıl içinde ortaya bir ilaç çıkıcak
ama nasıl birşey çıkıcak görücez.Bende birşey kalmadı çok şükür yani çok az ama çok büyük çınlamalar duyan insanlar mevcut allah onlara yardım etsin.